Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Szeptember 06. 07:49, kedd | Sport
Forrás: mti

Feröeri-magyar - Storck: új kihívás, új cél lebeg a válogatott előtt

Feröeri-magyar - Storck: új kihívás, új cél lebeg a válogatott előtt

Az elmúlt időszakot lezárta a magyar labdarúgó-válogatott, új kihívás, új cél lebeg előtte, mégpedig a világbajnoki selejtezők sikeres megvívása -

mondta Bernd Storck szövetségi kapitány a keddi nyitányt megelőző feröeri sajtótájékoztatón.

A magyar szövetség (MLSZ) beszámolója szerint a hétfő délutáni sajtóeseményen a szakvezető mellett Elek Ákos és Kleinheisler László vett részt.

"Nagyon nehéz meccs vár ránk, mint ahogyan az előző sorozatban is roppant nehéz volt Feröer ellen játszani" - vezette fel a tórshavni találkozót Storck. "Itt egy góllal tudtunk nyerni, odahaza pedig nagy kockázatot kellett vállalni, és szerencsénk is volt" - idézte fel az Eb-selejtezőt, hozzátéve, hogy szerinte a feröeriek nem véletlenül győzték le kétszer is a görögöket, s míg korábban felívelésekkel próbálkoztak, ma már sokkal kombinatívabb a játékuk.

"A műfű más stílusra kényszerít bennünket, mint amit megszokhattak tőlünk a szurkolók, de mindenki készen áll, és az időjárás is kedvez a kilencven perc futáshoz. Szoros mérkőzésre számítok" - fogalmazott Bernd Storck.

Elek Ákos arról beszélt, hogy a felkészülés során a stáb igyekezett szimulálni a feröeri körülményeket, ezért azok nem okozhatnak meglepetést.

"Egy hetet készültünk műfüvön, ez nem jelenthet gondot. Két éve rosszabb volt az időjárás itt, hidegebb volt, most kedvezőbbek a körülmények" - vélekedett. "Magunkra kell koncentrálnunk, de intő jel a két korábbi meccsünk Feröer ellen. Nagyon komolyan kell venni a hazaiakat, többet kell birtokolnunk a labdát és helyzeteket kell kialakítani. Több góllal szeretnénk megnyerni a mérkőzést" - jelentette ki a DVTK középpályása.

A Darmstadtban játszó Kleinheisler azzal kezdte, nem tudja, hogy áll majd fel a kezdőcsapat, de ha játéklehetőséget kap, mindent megtesz a győzelemért.

"Jó formában vagyunk, nyerni jöttünk Feröerre. Először járok itt, és bár nem vagyunk hozzászokva a műfűhöz, tetszenek a körülmények" - tette hozzá.

A Feröer-szigetek - Magyarország mérkőzést kedden közép-európai idő szerint 20.45-től rendezik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.