Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Október 27. 07:22, péntek | Sport
Forrás: MTI

Férfi kézilabda BL - A Veszprém először nyert Barcelonában

Férfi kézilabda BL - A Veszprém először nyert Barcelonában

A Veszprém 41-36-ra nyert a Barcelona otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hatodik fordulójában, csütörtökön.

A katalánok korábban csak egyszer - a német THW Kieltől - kaptak 41 gólt a BL-ben.

Eredmény, csoportkör, 6. forduló, B csoport:
Barcelona (spanyol)-Telekom Veszprém 36-41 (17-19)
--------------------------------------------------
lövések/gólok: 57/36, illetve 58/41
gólok hétméteresből: 3/3, illetve 1/0
kiállítások: 0, illetve 4 perc

A veszprémiek keretéből Omar Jahja és Nagy Benedek hiányzott

Rendkívül gyors játékkal kezdődött a meccs, tíz perc alatt 14 gól született (7-7). Előbb a vendégeknek, majd a hazaiaknak volt egy 4-1-es sorozatuk, azután felváltva születtek a gólok. A cserék után normalizálódott a tempó, ezt kihasználva a magyar bajnoki címvédő hatékonyabbá tette a védekezését, egy 5-1-es szériával ellépett két találattal, és a szünetben 19-17-es előnyben volt.

Remekül kezdte a második félidőt a Veszprém, növelte a különbséget, egy 4-1-es sorozat végén már 29-24-re vezetett. A 11-szeres BL-győztes Barcelona jó néhányszor hibázott, nem tudta a korábbi teljesítményét produkálni, ráadásul egyik legjobbja, Dika Mem sérülés miatt a kispadra kényszerült. Tíz perccel a vége előtt eldőlt a rangadó, egy újabb hármas gólsorozat végén ugyanis már 33-26 volt az állás a lendületesen, felszabadultan, ugyanakkor pontosan kézilabdázó vendégek javára. A hajrában ismét szórták a gólokat a csapatok, de ezek a percek már inkább egy gálamérkőzés végjátékához hasonlítottak.

Dragan Pechmalbec és Ludovic Fabregas hét-hét, Jehia el-Dera hat góllal, Rodrigo Corrales 13 védéssel járult hozzá a sikerhez. A hazaiaknál Dika Mem és Timothey N'guessan hét-hét, Blaz Janc hat alkalommal talált be.

A két csapat 26. alkalommal találkozott egymással az európai kupaporondon, a mérleg a Veszprém szempontjából nyolc győzelem, egy döntetlen és 17 vereség, de a Barcelona otthonában fennállása során először nyert a magyar együttes.

Az öt győzelemmel és egy vereséggel álló Veszprém a következő fordulóban, november 15-én a szlovén RK Celje PL vendége lesz. A két sikerrel, egy döntetlennel és három vereséggel rendelkező Szeged három hét múlva az északmacedón Eurofarm Pelisztert fogadja.

Korábban:
A csoport: OTP Bank-Pick Szeged - PPD Zagreb (horvát) 27-26 (13-15)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.