Városlista
2021. június 17, csütörtök - Laura

Hírek

2011. Szeptember 29. 14:17, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Fagykár-enyhítés: megkezdődtek a kifizetések!

Fagykár-enyhítés: megkezdődtek a kifizetések!

Az ültetvényekben 2011 májusában bekövetkezett fagykárok enyhítését szolgáló egyszeri csekély összegű (de minimis) támogatásra összesen 5345 termelő nyújtott be kérelmet.

Az MVH-nál az elmúlt hét második felében lezárult a kérelmek elbírálása, illetve a rendelkezésre álló támogatási keret felosztása a jogosult kérelmezők között. A kormányhivatalok által végzett megfeszített ütemű ellenőrzés, és az MVH részére szeptember 5-én átadott kérelmek feldolgozása rendkívül rövid idő alatt – három héten belül – megtörtént, így már szeptember 23-án megszületett a támogatási határozatok egy jelentős része, és megkezdődhetett a támogatások kiutalása. A támogatás „de minimis” jellegére való tekintettel a 73/2011. (VII. 29.) VM rendelet a támogatásra biztosított pénzügyi keret kettős visszaosztását írta elő, amelyek eredménye alapján a hároméves időszakra nézve 7500 euró összegű mezőgazdasági „de minimis” keretüket teljes mértékben kihasználó termelők károsodott hektáronként 48 996 forintos támogatásban, míg az e keretet részlegesen kihasználó termelők 55 828 Ft/ha támogatásban részesülnek. Az MVH összesen 5151 igénylő kérelmére hozott teljes egészében vagy részben jóváhagyó határozatot, az 1,27 milliárd forintos támogatási keret kifizetése pedig még a rendeletben előírt határidő előtt megtörténik.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 17. 18:01, csütörtök | Belföld

A hétvégén érkezik az első hőhullám

A hétvégén érkezik az idei első hőhullám - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön a Facebook-oldalán.

2021. Június 17. 15:06, csütörtök | Belföld

Már hat SMA-ban szenvedő gyerek kap állami finanszírozású génterápiás kezelést

Már hat, gerincvelői izomsorvadásban (SMA) szenvedő gyermek számára hagyták jóvá az állami finanszírozású génterápiás kezelést - tájékoztatta a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) szerdán az MTI-t.

2021. Június 17. 13:02, csütörtök | Belföld

Már több mint ötmillió adag Pfizer-BioNTech-vakcina érkezett Magyarországra

Eddig több mint ötmillió adag Pfizer-BioNTech-vakcina érkezett Magyarországra - tájékoztatta a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. szerdán az MTI-t.

2021. Június 17. 11:07, csütörtök | Belföld

Fegyverrel fenyegetőzött egy férfi a gyöngyösi polgármesteri hivatalban, elfogták

Késsel és pisztollyal felfegyverkezve fenyegetőzött egy férfi a gyöngyösi polgármesteri hivatalban, a rendőrök elfogták - közölte az intézmény sajtóreferense szerdán az MTI-vel.