Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Május 06. 17:09, csütörtök | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

F4-es Dávid az F3-as Góliátok között

F4-es Dávid az F3-as Góliátok között

Bár a Gender Racing Dávidját Berta Benjáminnak hívják, de az ősi bibliai történetet majdnem teljesen tökéletesen ültette át a mai autósportban a fiatal versenyző a GRT idei második versenyére a legendás Monza-i pályán.

A versenynaptár alakulása miatt a csapat Monzában a Drexler Formel Cup és a TopJet F2000 Italian Trophy bajnoki fordulóján csak a Formula4-es autójával állt rajthoz Berta Benjáminnal a volán mögött. Aki viszont egyedül is annál nagyobb elánnal vetette magát a küzdelembe a legendás pályán ahol tavaly egyszer már rajthoz állhatott. Az időjárás változékonysága nem segítette a csapatot, sokat kellett dolgozni a megfelelő beállítások megtalálásához! Szerencsére a sok munkának meg lett a gyümölcse. Az időmérő edzésen Beni a közel negyven fős mezőnyben a leggyorsabb Formula4-esként a tizenkettedik rajtkockába kvalifikálta magát az első futamra. A rajt után a szokásos koreográfia következett: remek rajtot véve sikerült több F3-as és Formula Renault-os ellenfelet megelőznie és pár körön keresztül tartania, de aztán a technikai erőfölényük miatt elkopott Beni előnye és végül a tizenötödik helyen intette le a kockás zászló, ami viszont az újabb F4-es kategóriagyőzelmet és a Drexler Formel Cup értékelésének harmadik helyét is jelentette, így ismét felállhatott a legendás pálya célegyenes felé benyúló győzelmi dobogójára.

A vasárnapi versenynapra csúszott kicsit a program és végül már teljesen napos száraz pályán csaphatott össze a mezőny a második futamra. Ráadásul ezen Beni a kilencedik helyről vághatott neki a versenynek és a verseny első felében a hatodik hetedik hely környékén is autózott abszolút megvalósítva a Dávid és Góliát történet autósportos átiratát. Aztán egy safety car-os fázisnál az újra indításnál az erősebb technikával rendelkező ellenfelek jó pár helyet visszavettek, így végül a tizenhetedik helyen szelte át a célvonalat, most is a leggyorsabb F4-esként és a Drexler Cup értékelésében az F4 kategória győzteseként.

A Monza-i versenyhétvége ismét sok értékes bajnoki pontot hozott a számára, így lelkesen készül a következő bajnoki fordulóra mely a Drexler Formel Cup egyik hazai pályáján a legendás Red Bull Ringen kerül lebonyolításra május vége felé.
Beni elégedetten nyilatkozott a sikeres olasz hétvégéről:
„Nagyon örülök, hogy egy ilyen legendás pályán versenyezhettem ismét, egy ilyen népes mezőnyben. Úgy érzem nagyon jól sikerült az időmérő a sárga zászlók ellenére, esős körülmények között. Nagyon vártam a versenyeket, mert szombaton 12-ik helyről, míg vasárnap a 9-ik helyről rajtolhattam, ennyi erős autó között. Összességében a csapat is és én is elégedettek lehetünk a hétvégével, melyet ezúttal is szeretnék megköszönni a csapatnak és a szüleimnek.”

Gender Tamás csapatfőnök is örömmel kommentálta a hétvégét:
„Annak ellenére, hogy úgy alakult, hogy most csak egy autóval tudtunk részt venni, Beninek köszönhetően egy újabb nagyon sikeres hétvégét zárhattunk ezen a legendás pályán melynek mindig nagyon jó megérezni a különleges atmoszféráját. Az újabb nagyszerű kategóriagyőzelmek és az értékes bajnoki pontok mellett a másik legnagyobb fegyvertény az volt a hétvégén, hogy Beni olyan köridőket futott a pályán melyekkel az olasz F4 bajnokságban is stabilan ott lett volna az élmezőnyben, ami újabb komoly szakmai fejlődést mutat! Nagyon várjuk már, hogy a következő versenyhétvégén újra a Red Bull Ringen versenyezhessünk ahol a tavalyi évben a járványhelyzet miatt sajnos elmaradt a bajnoki forduló.”

Fotó: Gender Racing
- Boncz Elek -

Címkék: autósport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 12. 06:46, péntek | Sport

Közel 100 vetélytárssal küzd meg - Gender Tamás Junior

Gender Tamás Junior 2024.04.10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyez.