Városlista
2021. július 28, szerda - Szabolcs

Hírek

2011. Október 03. 07:17, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Ez volt az utolsó nyárias hétvége

Ez volt az utolsó nyárias hétvége

Bár az országos melegrekord nem dőlt meg, több helyen majdnem 27 fokot mértek az országban. Az utolsó nyárias hétvégét sokan kihasználták. A Balatonnál többen a 20 fokos vízben is megmártóztak.

Már az őszi menetrend szerint futott ki a siófoki kikötőből a Balatonfüredre tartó személyhajó. A hajózási társaságnál a jó előszezont, gyenge főszezon követte. A rossz idő miatt a forgalom jóval kisebb volt a tavalyinál.

- A kedvezőtlen júliusi időjárásból fakadó kieséseket már becsléseim szerint 10-15 százaléknyi az elmaradás az elmúlt évhez viszonyítva azt sajnos ez az átkelő járatok már nem tudják pótolni - mondta a Balatoni Hajózási Zrt. központi állomásfőnöke, Kovács Miklós.

A hajózási szezon hivatalosan a hétvégén ért volna véget, de a jó idő miatt október 23-ig hétvégenként a Siófok és Tihany valamint a Fonyód-Badacsony útvonalon közlekednek még a hajók.

A nyárias idő ellenére az üzletek, büfék többsége már bezárt. Aki nyitva van, azt mondja: a főszezonban a rossz idő miatt elmarad bevételkiesést már nem tudják bepótolni.

- A jó idő megvan, de emberek nincsenek - mondta a hírTV-nek Popovics János üzletvezető.

A strandokon is sokan kihasználták az utolsó napsütéses hétvégét. Többen a Balatonba is bemerészkedtek, pedig a tó vize már csak 20 fokos. A meteorológiai előrejelzések szerint a vénasszonyok nyara csütörtökig tart, a jövő hétvégén pedig már igazi őszi idő lesz. (rá)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 28. 08:46, szerda | Belföld

Kovács Árpád: Magyarország képes az államadósság csökkentésére

Magyarország képes arra, hogy az államadósságot csökkentse, a GDP-arányos államadósság mutatója az európai uniós átlag alatti

2021. Július 27. 20:46, kedd | Belföld

A Volánbusz 40 zöldautóbusz beszerzésére kötött szerződést

Feltételes szállítási szerződést írt alá 40 Mercedes eCitaro típusú elektromos autóbusz beszerzéséről kedden a Volánbusz Zrt. az Omnibus Hungária Kft. és az INTER TRACTION ELECTRICS Kft.

2021. Július 27. 08:45, kedd | Belföld

Építők Napja Mosonmagyaróváron

2021. Július 26. 15:43, hétfő | Belföld

Szombaton rendezik a Strandok éjszakáját

Koncertek, tűzzsonglőrök, táncprogramok és szaunaszeánszok is várják a látogatókat az ország számos fürdőjében július utolsó napján, szombaton, az immár 12. alkalommal meghirdetett Strandok éjszakáján