Városlista
2021. május 8, szombat - Mihály

Hírek

2013. Március 28. 12:08, csütörtök | Sport
Forrás: InfoVáros | -Hajósi Miklós – | Fotó: Gabriel Abou

Eurosol – Honda Civic Type-R Rally Islas Canarias 2013, összefoglaló

Eurosol – Honda Civic Type-R Rally Islas Canarias 2013, összefoglaló

Bessenyey Zoltán – Nyirfás Julianna, Második hely a nyárban!

Újabb mérföldkőhöz érkezett az Eurosol – Honda Civic Type-R csapata, hiszen Bessenyey Zoltán és Nyirfás Julianna a hétvégi Rally Islas Canarias futamon, amely az ERC sorozat harmadik versenye volt, a 2WD kategória második helyét érte el. Ezzel a magyar csapat tovább erősítette helyét a csapatbajnoki tabella élén, valamint átvették az Európa Bajnokság vezetését a pilóták és navigátorok között is.

Bessenyey Zoltán:

Azt hiszem, megint csak később fogjuk igazán feldolgozni, ami történt, hiszen életünk egy újabb remek eredményét hozta a hétvége.

A Kanári-szigeteki futamra nagyon készültünk, hiszen a teljesen aszfalt felület tudtuk, hogy nekünk kedvezhet. Ugyanakkor azzal is tisztában voltunk, hogy a kellően erős spanyol bajnokság indulóival nem tudjuk majd felvenni a versenyt, de a pontszerzés mindennél fontosabb cél volt. A realitás valahol a 4. Hely környéke lehetett volna, de már a Janner ralin is látni lehetett, hogy egy-egy ERC futam mindig tartogat meglepetéseket. Így volt ez most is, hiszen a szigeten, ahol mostanában 25 fok az átlaghőmérséklet és maximum egy évben 20 napot esik az eső, nekünk és a mezőnynek sikerült kifognunk egy ilyen első napot. Reggel hatalmas gumidominó kezdődött, hogy ki, milyen abronccsal vág neki az első három szakasznak. A felhőben, 10 fokban és esőben induló verseny első szakaszán azonnal hibáztunk is, hiszen a közepes slick gumik nem voltak megfelelőek a felületre, és egy lassú kanyarban megcsúsztunk és nekicsapódtunk a betonhídnak. Szerencsére a kocsi csak látványában sérült és tudtuk folytatni, sőt az eredményünk sem volt vészesen rossz. A második pályán csapattársunk a szintén Hondás Hernandez állt ki, ezzel már a negyedik helyen álltunk, ami meg is felelt a valóságnak és az erőviszonyoknak. A két helyi Suzuki és a DS3 pilóta foghatatlanok voltak, a többieket, pedig tudtuk magunk mögött tartani.

A nap végi két száraz szakasz már kellemesebb volt, ugyanakkor ki is vettek belőlünk energiát bőséggel. A este végén tudtuk meg, hogy a vezető Suzuki a motor meghibásodása miatt nem tudja befejezni a napot, a DS3-at pedig homológ súly alatti versenyzés miatt kizárták. Ezzel éjjelre feljöttünk a második helyre, amit nagyon nehéz 6 szakaszon kellett másnap megtartani. Ez a feladat sikerült, hiszen kellően okosan, de nem túlvállalva mentünk, és az abszolút 11. Hely mellé így a 2WD második helye, valamint a csapat elsőség párosult. Nagyon boldogak vagyunk, hiszen ezzel az eredménnyel Juli és Én is átvettük a vezetést a tabellán, ami persze csak egy részeredmény, de akkor is jó érzés.

Szeretnénk köszönetet mondani a csapatnak (Eurosol Racing Team Hungary) akik remek kocsit hoztak nekünk, valamint a J.A.S. Motorsport új mérnökének Lorenzo Bonghini-nek - korábban Andreas Mikkelsen-t segítette - aki nagyon nagy segítség volt számunkra mindvégig.

Köszönöm a szponzorok és a családjaink támogatását, hiszen nélkülük ez nem sikerülhetne. Legjobban pedig „Yuliannának” köszönöm, hiszen ennyi kanyart hiba nélkül és ütemben elmondani iszonyatos meló, és hatalmas felelősség. Láttuk mekkora baj, lehet abból, ha valaki nem 100%-osan koncentrál, hiszen borult és balesetes autó is volt bőséggel a futamon. Szerencsére nekünk megint sikerült befejeznünk a versenyt és nagyon büszkék vagyunk az eredményünkre. Most egy hónap szünet következik, és utána az első idei murvás felület Azori-szigeteken vár bennünket és az egész ERC mezőnyt.

Címkék: rally

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 08. 11:17, szombat | Sport

Korda Racing már a Rallycrossban is

A rallysport, a motoros enduro és a motocross szakágak mellett az idei versenyszezonban a rallycross szakágban is saját csapatot indít a Korda Racing, három fiatal versenyzővel a magyar bajnoki futamokon.

2021. Május 06. 17:09, csütörtök | Sport

F4-es Dávid az F3-as Góliátok között

Bár a Gender Racing Dávidját Berta Benjáminnak hívják, de az ősi bibliai történetet majdnem teljesen tökéletesen ültette át a mai autósportban a fiatal versenyző a GRT idei második versenyére a legendás Monza-i pályán.

2021. Május 01. 13:57, szombat | Sport

Monzában folytatja a Gender Racing

A Hungaroringen megrendezett évadnyitót követően az olasz Forma1 GP futamnak otthont adó legendás versenypályán száll harcba a csapat Monzában az osztrák Drexler Formel Cup és a Topjet F2000 Italian Trophy mezőnyében.

2021. Április 30. 12:59, péntek | Sport

Jól éreztük magunkat a versenyen, amíg mentünk!

Kronome Ákosék jól kezdték a Boldogkő ralit, de a technika ördöge közbeszólt.