Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Július 11. 12:35, hétfő | Sport
Forrás: mti

EURO-2016 - Deschamps: nincs mit a játékosok szemére hánynom

EURO-2016 - Deschamps: nincs mit a játékosok szemére hánynom

Hatalmas kiábrándulást okozott a francia válogatott számára a vereség a hazai rendezésű Eb-n Portugáliával szemben. Didier Deschamps szövetségi kapitány szerint ugyanakkor nincs mit a játékosai szemére hánynia.

A csalódottság jelei akkor is egyértelműen érezhetőek voltak vasárnap este, amikor Antoine Griezmann szomorú arccal átvette a legjobb góllövőnek járó trófeát, vagy amikor Blaise Matuidi középpályás könnyes szemekkel ment le a Stade de France dísztribünjéről nyakában az éremmel.

"Iszonyat, ez egy rémálom" - foglalta össze a csapat érzéseit André-Pierre Gignac a vereség után. "Kevesen múlt. Voltak helyzeteink. Kapufát lőttünk a 92. perben" - tette hozzá.

Gignac szerint a rendes játékidőben a hazai válogatott uralta a mérkőzést, de azt nem tudta sikerre fordítani.

"A portugálok vártak minket, és ránk erőszakoltak egy rossz ritmust. A hosszabbításban aztán végeztek velünk" - mondta a csatár.

Hasonlóan látta a mérkőzést Didier Deschamps szövetségi kapitány is.

"Kegyetlen elveszíteni a döntőt, de gratulálunk Portugáliának, amely az új Európa-bajnok. Voltak helyzeteink, de hiányzott egy kis sikeresség, egy kis tisztánlátás, egy kis fizikai frissesség. Nincs mit a játékosaim szemére hányni. Kevés dolgon múlt az egész" - mondta a mérkőzést követően a francia edző.

Blaise Matuidi szerint a portugál válogatottnak az volt az érdeme, hogy végig hitt a győzelemben, és ezt a maga javára tudta fordítani.

"A szomorúság ellenére mi is büszkék lehetünk arra, amit a torna alatt végigvittünk, az jó volt, sőt nagyon jó" - vélte a középpályás. "Egyesítettük a francia népet. Lelkesedést teremtettünk a csapat körül. És örömet adtunk azoknak az embereknek, akik szeretik a focit, és azoknak is, akik talán eddig egy kicsit kevésbé szerették. Ez is egy kicsit a mi munkánknak köszönhető. Erre azért büszkék lehetünk" - tette hozzá.
André-Pierre Gignac szerint azért "meg kell emészteni az egészet, rossz nyarunk lesz".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.