Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Július 26. 11:38, péntek | Sport
Forrás: InfoVáros | - Hajósi Miklós -

Értékes bajnoki pontokkal a cél felé

Értékes bajnoki pontokkal a cél felé

Ismét egy remek autózással kápráztatta el a nézőket Kondella Péter és Szilassy "NIGI" Arnold. Kondella Pétert kérdezem a XIII. Garmin Rallye után.

Az ötödik gyors végére már jó pár másodperccel vezettétek az N3 kategóriát, és így az N Abszolútban is elől áltatok. A 6-ik gyorsot biztonságira vettétek?

- A verseny hetén volt egy tesztünk, mert az év folyamán nem sikerült a futóművet jól beállítani, és úgy gondoltuk, ahhoz, hogy ki tudjunk egyenlíteni a bajnoki pontversenyben, minden apró részletre oda kell figyelnünk. Végre sikerült egy jó beállítást találnunk és ennek meg is lett az eredménye, ugyanis minden kanyarba magabiztosabban mentünk bele. Az, hogy a kategóriát és a csoportot minden gyors után vezettük és növelni tudtuk az előnyünket, ennek is köszönhető. A 6. gyors előtt a gumimelegítésnél nagyon elindult az autó hátulja, mintha defektünk lett volna. Megnéztük, de semmit nem tapasztaltunk. Sok volt az előnyünk, és mivel nem tudtuk a hiba forrását, kicsit vissza vettünk a tempóból. Ekkor már csak a célba érkezés lebegett a szemünk előtt.

A két gyors közül Máriahalom - Szomor vagy a Bajna - Lábatlan szakasz nyerte el a tetszésedet, és miért?

- Nekem mindkettő gyorsasági tetszett. Mivel semmi nem tökéletes, ezért mindkettőben találtam hibát. Az egyiknek néhol nagyon rossz volt a minősége, a másik pedig rövid volt. De összességében nagyon tetszett a verseny, jól éreztük magunkat.

Két verseny, a Tatabánya és a Vác Rali vár még Rátok az idén a Rali Túra bajnokságban. Nem lehet még lazítani, hisz pontok alapján, egyenlőség van köztetek és Hidegkuti Balázsék között.

Mi az, ami ilyenkor jár az ember agyában?

- Mi, arra koncentrálunk, hogy az autó a lehető legjobb műszaki állapotban legyen, és egy jó itinert tudjunk írni. Ha ezeket maximálisan teljesítjük, akkor megtettünk 99%-ot a jó szerepléshez. Az 1% pedig mindig ott marad, hiszen technikai sport.

Szemlátomást a kigyorsításkor nagyon megnyúlik az autó. Ennyire jól sikerült megépíteni a szerelőknek?

- Sokat dolgoztunk és dolgozunk azért, hogy az autó ilyen állapotban legyen.

Tavaly volt egy teljes motorfelújítás, és mindent megteszünk, hogy a megfelelő műszaki állapotban maradjon.

Az autó utcai változata sem gyenge, és jó paramétereket tudhat magáénak.

Ennek is köszönhető, hogy a versenyváltozata egy megbízható, és ütőképes versenyautó.

Találkozunk a fiúkkal a Tatabánya Ralin, augusztus 10-11-én!

Köszönjük a Támogatók segítségét!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:22, hétfő | Sport

Ultrabalaton - Rekordok várhatók a 211 km-es versenyen

Több mint huszonötezren vesznek részt Magyarország legnépesebb tömegsport rendezvényén, a 18. alkalommal sorra kerülő NN Ultrabalatonon, amelyet csütörtöktől vasárnapig rendeznek meg balatonfüredi versenyközponttal.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.