Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. December 27. 11:41, kedd | Belföld
Forrás: mti

Erős szél miatt a legtöbb megyében riasztás van érvényben

Erős szél miatt a legtöbb megyében riasztás van érvényben

Több járásra másodfokú riasztást adtak ki a viharos szél veszélye miatt kedden délelőtt. Az érintett területeken a következő órákban akár 90 kilométer/óránál erősebb széllökések is lehetnek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint a fővárosban, Pest megyében, valamint Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Veszprém megyében másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

Szintén a viharos szél miatt Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Tolna és Vas megyében elsőfokú a figyelmeztetés.

Azt írták: főként az Észak-Dunántúlon, középső országrészben, kisebb eséllyel délnyugaton, északkeleten lehet 70 kilométer/óránál erősebb a szél. Kiemelten a Kisalföldön és a Dunántúli-középhegységben 90 kilométer/óra körüli, illetve azt meghaladó széllökések is előfordulhatnak. Szerdára virradó éjszaka némileg veszít erejéből a szél, de szerda napközben az északkeleti megyékben ismét viharossá fokozódhat a szél.

Kitértek arra is, hogy kedd este, késő este a Dunántúlon, középső országrészben észak felől egy gyengébb csapadékzóna vonul át. Az eső, havas eső mellett a hegyekben (főként a Bakonyban) kevés hó is hullhat. Szerda hajnalban a Nyugat-Dunántúlon az eső, havas eső mellett átmeneti ónos eső sem kizárt. A magasabban fekvő helyeken nyugaton (Soproni-hegység, Kőszegi-hegység) ugyanakkor főként a reggeli órákban kevés hó is hullhat.

Címkék: riasztás, szél, vihar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére