Városlista
2024. május 29, szerda - Magdolna

Hírek

2023. Április 09. 08:22, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Erdő Péter: a feltámadás örömhír és küldetés

Erdő Péter: a feltámadás örömhír és küldetés

Jézus feltámadása örömhír és küldetés - mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek húsvét vigíliáján, szombat este a budapesti Szent István-bazilikában.

A bíboros a zsúfolásig megtelt székesegyházban arról beszélt: a halált legyőző Üdvözítő senkit nem zár ki irgalmasságából, "mindannyian részesülhetünk a feltámadásban és az örök boldogságban, ha befogadjuk őt". Mert Isten végtelen szeretete magához emel ebből a világmindenségből az ő felfoghatatlanul gazdag életébe.

Az örök élet, a feltámadás ígérete fontosabb minden más emberi felfedezésnél. Aki rátalál, annak életében nincs helye a szomorúságnak, az nem hiheti, hogy értelmetlen az élete - hangsúlyozta Erdő Péter.

A bíboros úgy fogalmazott: "ha mi, emberek Istennel találkozunk, mindig lenyűgöz minket a titok. Borzong és ujjong a szívünk, mert megérezzük, hogy ő minden képzeletet felülmúló óriás." Isten szeretetének ellenállhatatlan hatalma "szétszakítja körülöttünk az idő burkát és a kozmosz határait".

Homíliája végén a főpásztor arra kérte a híveket: menjenek és adják hírül mindenkinek, hogy "többek vagyunk, mint amire sokszor becsüljük magunkat, hogy nincs más boldogság, mint az, ami az irgalomból, a megbocsátásból, a figyelmes, a mindenét megosztó szeretetből fakad".

"El kell kezdeni szeretni minden embert itt, a földön, hogy az örök boldogságban is társak legyünk" - mondta Erdő Péter.

Az ünnepi liturgia keretében a jelenlévő hívek megújították keresztségi fogadalmaikat.

A szertartás végén a bíboros vezetésével körmenetet tartottak a bazilika körül.

Nagyszombaton, az esti vigília szertartásával kezdődik a katolikus egyház legfontosabb ünnepe, a húsvét, amely a kereszténység legnagyobb örömhírét hirdeti: Jézus feltámadt a halálból, és ezzel minden embert megváltott bűneitől, és mindenkit meghív az örök életre.

Címkék: Erdő Péter, húsvét

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 29. 13:31, szerda | Belföld

Online is kérhető az új adóazonosító jel igazolás

2024. május 9-től a NAV új digitális szolgáltatásaként, a NAV Ügyfélportálról (ÜPO) elektronikusan is lekérhető az igazolás az adóazonosító jelről.

2024. Május 29. 09:36, szerda | Belföld

Ferencz Orsolya: nem tud minden ország tartalékos kutatóűrhajóst is jelölni

Nem tud minden ország tartalékos kutatóűrhajóst is jelölni az űrhajós programokba - mondta az űrkutatásért felelős miniszteri biztos az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

2024. Május 29. 07:53, szerda | Belföld

Szijjártó Péter szerint minden nehézség ellenére sikeres a magyar gazdaság dimenzióváltása

Minden nehézség ellenére sikeres a magyar gazdaság dimenzióváltása, ennek során az elmúlt években folyamatosan nőtt a gazdaság technológiai színvonala, a kutatás-fejlesztés részesedése és a hozzáadott érték is

2024. Május 29. 07:49, szerda | Belföld

Több mint 170 ezerrel kevesebben szavazhatnak az önkormányzati választáson, mint öt éve

Mintegy 170 ezerrel kevesebben szerepelnek az önkormányzati választás névjegyzékében, mint öt évvel ezelőtt - derül ki a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adataiból.