Városlista
2023. február 7, kedd - Tódor

Hírek

2011. December 05. 07:31, hétfő | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Elvesztette a kétharmadot Putyin pártja

Elvesztette a kétharmadot Putyin pártja

Elvesztette abszolút többségét az orosz parlament alsóházában Vlagyimir Putyin pártja: az Egységes Oroszország (JR) így is az élen végzett, a voksok 48,2 százalékával.

Második helyen pedig az orosz kommunisták futhatnak be. Jelentések szerint több ezer választási visszaélés is történhetett az orosz szavazókörzetekben.

Az orosz kormánypárt jelentős népszerűségvesztést könyvelhet el, hiszen még a pesszimista elemzői jóslatok szerint is 60 százalékos szavazati arányra számíthattak; további csapást jelenthet a JR-re, hogy elveszítette kétharmados szavazati többségét az Állami Dumában. Az Egységes Oroszországot az ellenzéki kommunisták követték – ők a voksok 19,8 százalékát kapták meg – az Igazságos Oroszországra 12,8 százaléknyi, a Liberális Demokrata Pártra pedig 11,42 százaléknyi szavazat érkezett. Nem kerülhet be viszont az orosz parlamentbe az Alma Párt, mivel nem érte el a 7 százalékos küszöböt – tudatta az Index.

A választások tisztaságát figyelő független orosz Golos szervezet szerint ugyanakkor több ezer választási visszaélés is történhetett – a honlapjukra például 4700 panasz érkezett be ezzel kapcsolatban, többségük az Egységes Oroszország Párt ellen. A Golost ráadásul a moszkvai bíróság is megbüntette, amiért oldalukon választási adatokat tettek közzé.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 07. 13:53, kedd | Külföld

Ukrajnai háború - Sojgu: sikeres az orosz előrenyomulás Bahmutnál és Vuhledarnál

Sikeresnek nevezte a harci műveletek előrehaladását Artemivszk (Bahmut) és Vuhledar térségében kedden Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter.

2023. Február 07. 07:41, kedd | Külföld

Fehér Ház: az Egyesült Államok nem keresi a konfliktust Kínával, de megvédi szuverenitását

Az amerikai hatóságok a felszínen és a tenger alatt is változatlanul gyűjtik a szombaton megsemmisített kínai információs léggömb darabjait - jelentett ki a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsának kommunikációs koordinátora.

2023. Február 06. 13:17, hétfő | Külföld

Norvégia öt év alatt 75 milliárd koronával támogatja Ukrajnát

Norvégia a következő öt évben összesen 75 milliárd norvég koronával (2647 milliárd forint) támogatja majd Ukrajnát - jelentette be hétfőn az oslói kormány.

2023. Február 06. 07:30, hétfő | Külföld

Ukrajna megígérte, hogy nem veti be orosz terület ellen a nagy hatótávolságú amerikai fegyvereket

Ukrajna nem használja az Egyesült Államok által ígért nagy hatótávolságú fegyvereket orosz terület elleni csapásra - jelentette ki Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter vasárnapi sajtótájékoztatóján.