Városlista
2021. május 7, péntek - Gizella

Hírek

2018. Április 20. 10:51, péntek | Belföld
Forrás: infovárosok/ügyészség

Előzetesből akart megszökni a 16 éves rabló, miután kiengedték újra rabolt

Előzetesből akart megszökni a 16 éves rabló, miután kiengedték újra rabolt

Kétrendbeli rablás mellett fogolyszökés kísérletével is vádolja a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség azt a 16 éves kiskunhalasi fiút, aki előzetes letartóztatásakor megpróbált elszökni. Kiengedték, majd újra rabolt.

A 16 éves kiskunhalasi fiatalkorú és 17 éves helybeli társa tavaly augusztus 4-én éjjel észrevették az utcán egyedül közlekedő nőt és elhatározták, hogy megszerzik a pénzét. A fiatalabb elkövető odament a sértetthez, és mialatt társa a közelben figyelt, pénzt követelt a nőtől, majd megrántotta a vállán lévő táskát. Ettől a nő a földre került, de még fogta a táskáját mindaddig, míg támadója folyamatosan rángatva végül megszerezte azt és elszaladt. A két útonálló a zsákmányolt pénzt elfelezte és elköltötte.

Még aznap elfogták a két támadót és rablás miatt előzetes letartóztatásba kerültek. A fiatalabb elkövető az előzetes fogvatartás idején tavaly augusztus 30-án a délelőtti udvari séta során kivált a sorból és a drótkerítést átugrotta azért, hogy az épület falán átmászva megszökjön. A fiatalkorú a biztonsági kameratartó vascsövén kísérelt meg az épület tetejére feljutni, azonban az őrök időben észlelték és megakadályozták a szökést.

A 16 éves rabló nem sokkal azután, hogy az előzetes letartóztatásból szabadult, 2017. december 28-án éjjel Kiskunhalason egy gyalogosan hazafelé tartó férfit kirabolt. A kabátját megragadta, a fejét ököllel többször megütötte, amitől áldozata a földre esett. Ezután a sértett átadta a fiatalkorúnak a nála lévő 5000 forintot. Mindez azonban nem volt elég a rablónak és tovább bántalmazta a férfit, akinek eközben nadrágzsebéből kiesett a mobiltelefonja és azt, valamint a kabátját és cipőjét is magával vitte a téli hidegben a rabló.

A fiatalkorú 17 éves társa a rablás mellett tavaly júliusban, mintegy két hét leforgása alatt Kiskunhalason kerékpárlopásokból és abból tartotta fenn magát, hogy utcán közlekedő áldozatait meglopta vagy kifosztotta. Volt olyan nő, akinek a táskáját a kormányrúdra szerelt kosárból kerékpározás közben vette ki. Ettől a nő elvesztette az egyensúlyát és elesett.

Az ügyészség a jelenleg letartóztatásban lévő 16 éves férfit kétrendbeli rablással és fogolyszökéssel, szabadlábon lévő 17 éves társát a rabláson kívül kifosztással, többrendbeli lopással és közlekedés biztonsága ellen bűntettel is vádolja. A büntetlen előéletű fiatalkorúak ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 06. 18:01, csütörtök | Belföld

Péntek éjfélig várják a 16-18 évesek regisztrációját

Péntek éjfélig várják a 16-18 évesek regisztrációját a vakcinainfo.gov.hu-n - emelte ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője az operatív törzs nevében a csütörtöki online sajtótájékoztatón.

2021. Május 06. 17:04, csütörtök | Belföld

Tízből hét magyar elégedett a vakcinák beszerzésével

A magyar felnőtt lakosság masszív többsége, 72 százaléka elégedett a kormány oltóanyag-beszerzési stratégiájával a koronavírus-járvány alatt

2021. Május 06. 15:02, csütörtök | Belföld

Láncra vert három kiskutyát és egy macskát, majd elköltözött a nő

A gyanú szerint egy 43 éves erdőkertesi nő láncra kötve bezárt három kistestű kutyát és egy macskát, majd elköltözött. A gödöllői nyomozók most fejezték be a 2018-as büntetőügyet.

2021. Május 06. 13:54, csütörtök | Belföld

Augusztusig maradnak a korlátozások a védettséggel nem rendelkezőknek

Augusztusig biztosan fennmaradnak a koronavírus-járvány miatti korlátozások a védettséggel nem rendelkezőknek - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön online sajtótájékoztatón.