Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2016. Augusztus 18. 10:35, csütörtök | Kék hírek
Forrás: MTI - FOTÓ:ILLUSZTRÁCIÓ

Előzetesbe kerül Lakatos András, az alvilág \"Kisbandija\"

Előzetesbe kerül Lakatos András, az alvilág \

Elrendelte Lakatos Andrásnak, az alvilág Kisbandi néven elhíresült bankárának előzetes letartóztatását a Debreceni Járásbíróság - erősítette meg a Debreceni Törvényszék szóvivője csütörtökön az MTI érdeklődésére.

A PestiSrácok.hu szerdán írt arról, hogy értesülésük szerint már több mint egy hete Magyarországon van a korábban csalás miatt körözött Lakatos András. A portálnak Nyári Béla, "az alvilág pénztárosának is nevezett férfi ügyvédje" megerősítette, hogy a magyar hatóságok augusztus 6-án szállították haza Magyarországra a Brazíliában tavaly áprilisban elfogott Lakatos Andrást.

Tatár Timea, a Debreceni Törvényszék szóvivője azt közölte, hogy a férfit sikkasztási ügyben augusztus 9-től egy hónapra helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság szökés, elrejtőzés veszélye, bizonyítási eljárás veszélyeztetése, illetve a bűnismétlés lehetősége miatt.

A bíróság határozatát tudomásul vették, az előzetes letartóztatás jogerős - tette hozzá a szóvivő.

A PestiSrácok úgy tudja, a férfit a magyar hatóságok több alvilági leszámolás ügyében is meg fogják hallgatni. A portál ez alapján azt feltételezi, hogy több folyamatban lévő nyomozás, s akár további "emberölések aktáját fogja leporolni a Nemzeti Nyomozó Iroda".

Az MTI kereste az ügyben az Országos Rendőr-főkapitányságot, ahol későbbre ígértek tájékoztatást.

Lakatos Andrást 2015 áprilisában Brazíliában fogták el. Akkor a rendőrség honlapján azt írták: a brazil hatóságok a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján fogták el és vették őrizetbe az 53 éves férfit, aki ellen csalás miatt adott ki nemzetközi és európai elfogatóparancsot a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.

Kisbandi egy időben szerepelt a tíz legkeresettebb magyar bűnöző - rendőrség által készített - listáján. Az alvilág bankáraként is emlegették, ám ezt Lakatos András újságírók előtt többször is visszautasította.

A férfit 2004 januárjában több mint négyszáz rendbeli csalás miatt jogerősen 2 év 8 hónap börtönre ítélte a Fővárosi Bíróság.

Lakatos Andrásról a Prisztás-gyilkosság perében elhangzott: a férfi igazi csaló volt, jelentős összegeket kölcsönzött, 1996-ban nagy lábon élt, majd tartozási spirálba került és menekülnie kellett. Meg sem állt a Karib-tengeri Dominikáig. A Prisztás-gyilkosság pere során többször felvetették Lakatos András meghallgatásának szükségességét. A Brazíliában elfogott férfi végül írásban tett vallomást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.