Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2016. Január 01. 05:00, péntek | Külföld
Forrás: mti

Előbb-utóbb sikerül legyőzni az Iszlám Államot

Előbb-utóbb sikerül legyőzni az Iszlám Államot

Előbb-utóbb sikerül legyőzni az Iszlám Államot (IÁ), ám addig még hosszan tartó utcai harcokra kell számítani - jelentette ki a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense az M1 aktuális csatorna műsorában kedden.

Kaiser Ferenc emlékeztetett arra, hogy hosszú és heves utcai harcok árán Ramadit már visszafoglalta az iraki hadsereg, illetve az amerikaiak és az oroszok likvidálták az IÁ több vejezőjét is.

Ugyanakkor Faludzsa és Moszul még mindig az IÁ kezén van, és az utcai harc mindig bonyolult hadviselési forma. Robbanócsapdák nehezítik a támadók dolgát, illetve a védők élő pajzsként használják a civil lakosságot - tette hozzá.

Ugyanakkor, azt követően is bonyolult marad a helyzet, ha az IÁ-t sikerül kiűzni, hiszen meg kell akadályozni egy újabb vallásháború kialakulását, mégpedig azt, hogy a síiták a szunniták ellen forduljanak - mondta a szakértő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.