Városlista
2022. január 19, szerda - Sára

Hírek

2012. Március 07. 16:43, szerda | Bulvár
Forrás: Stop.hu

Elnapolták Damu Roland tárgyalását

Elnapolták Damu Roland tárgyalását

Pornófilmnézés ugyan nem, de igen hosszú és mélyreható szexuális elemzés azonban volt Damu Roland másodfokú tárgyalása során.

A színészt korábban első fokon hat év börtönbüntetésre ítélték, erőszakos nemi közösülés bűntette és más bűncselekmények miatt. A másodfokú határozat kihirdetését elnapolták.

A tárgyalás reggel fél 9-kor kezdődött, és kisebb-nagyobb szünetekkel délután 14 óráig tartott. A vádlott ügyvédje először 11 új bizonyítási indítványt terjesztett elő. Ezekben új igazságügyi orvosszakértők bevonását, új tanúk meghallgatását és helyszíni bizonyítást kért. Mivel ezeket a másodfokú törvényszék elutasította, kezdődhetett a perbeszéd. Dr. Ruttner György védőbeszéde közel 3 órán át tartott, melyben a 98 oldalon keresztül taglalt 75 súlyos iratellenességre hívta fel a figyelmet. Ezek alapján szerinte az elsőfokú ítéletet hatályon kívül kell helyezni.
- Véleményem szerint ez az ítélet egy fércmunka. Több mint három évtizedes pályafutásom során nem találkoztam még egy ilyen jogilag silány ítélettel. Az elsőfokú eljárás olyan súlyos szabálysértéseket valósított meg, az ítélet véleményem szerint nem méltó a Magyar Törvényszékhez! - mondta el védőbeszéde során Ruttner, aki többek között az eljárásban, az ítélet indoklásában lévő iratellenességekre, valamint az első fokon eljáró bíró elfogultságára és logikátlanságára hívta fel a figyelmet. A legfontosabbnak talán azt tartotta, hogy a sértett, Palácsik Tímea vallomása ellentmondásos volt, és Damu Roland fizikálisan képtelen lett volna a vádiratban említett pózban, azaz állva megerőszakolni a nőt. A DVD-t, melyben profi pornószínészeket kért fel a sértett vallomásában leírt jelenet eljátszására, a bíróság nem engedte lejátszani.

A tegnap előkerült titkos tanú közjegyző előtt tett vallomásával kapcsolatosan kifejtette, hogy egy új eljárás keretében meg kell vizsgálni azt a lehetőséget, vajon Palácsik Tímeának az volt-e feljelentésével a szándéka, hogy "Damut jól megszívassa".

Damu Roland a tárgyalás során nem kaphatott szót, de az utolsó szó jogán elmondta, hogy Palácsik Tímeával majd három évig éltek együtt, amolyan se vele, se nélküle kapcsolatban. Majd elcsukló hangon hozzátette: hangsúlyozza, hogy együttélésük során nem próbálta megerőszakolni Palácsik Tímeát, nem is erőszakolta meg, nem tartotta őt fogva soha, minden esetben taxit hívott neki, és nem bántalmazta. A színész újból ártatlannak vallotta magát, és hozzátette, eléggé tönkre tették már így is, de ő nagyon-nagyon bízik az igazságszolgáltatásban.

A tárgyalás végén Damu Roland nem nyilatkozott, helyette védőügyvédje válaszolt a sajtó kérdéseire. Dr. Ruttner György elismételte, ami Damu az utolsó szó jogán, könnyeivel küzdve elmondott, miszerint bízik az igazságszolgáltatásban, abban, hogy az elsőfokú ítéletet nem hagyják helyben. Bíznak benne, hogy a Fővárosi Törvényszék helyre teszi az elsőfokú eljárás során elkövetett hibákat.

A védő természetesen azt szeretné, ha védencét minél hamarabb felmentenék. Ha azonban az eljárási hibák olyan súlyúak, amelyek felülírják az elsőfokú ítéletet, akkor ennek következménye, hogy ezt hatályon kívül kell helyezni, és az elsőfokú bíróságot új eljárásra kell utasítani. Egy új eljárás keretében le lehet majd folytatni azokat a bizonyítási eljárásokat, melyeket most indítványoztak, és amelyeknek nem adott most helyt a másodfokon eljáró törvényszék.

A Fővárosi Törvényszék ügydöntő határozatának kihirdetése március 20-án lesz, de nagyon könnyen elképzelhető, hogy nem lesz vége akkor sem Damu Roland megpróbáltatásainak.

Szerettük volna megtudni, hogy mit szól a mai napon történtekhez a sértett, de Palácsik Tímea a tárgyaláson nem vett részt, és telefonhívásunkat nem fogadta.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 19. 18:01, szerda | Bulvár

Daniel Radcliffe alakítja a zenés paródiáiról híres Weird Al Yankovicot

Daniel Radcliffe, a Harry Potter-filmek egykori sztárja alakítja egy készülő életrajzi filmben a humoros szerzeményeiről, zenei paródiáiról híres Weird Al Yankovicot.

2022. Január 19. 15:05, szerda | Bulvár

Tom Hanks új szerepben

Tom Hankszel forgatja újra Marc Forster Az ember, akit Ovénak hívtak című nagy sikerű svéd vígjátékot.

2022. Január 17. 08:00, hétfő | Bulvár

Céline Dionnak súlyos baja miatt le kellett mondania turnéját

Súlyos és nem múló izomgörcsei miatt Céline Dion kanadai énekesnő bejelentette, hogy nem tudja megtartani Courage World Tour című koncertkörútjának további észak-amerikai előadásait.

2022. Január 15. 13:08, szombat | Bulvár

Várhatóan ekkor kerül a magyar mozikba a Csongor és Tünde animációs film

Dargay Attila (1927-2009) tervei alapján készül a Csongor és Tünde című animációs film, amely várhatóan 2024-ben kerül a magyar mozikba - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t.