Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Március 07. 16:43, szerda | Bulvár
Forrás: Stop.hu

Elnapolták Damu Roland tárgyalását

Elnapolták Damu Roland tárgyalását

Pornófilmnézés ugyan nem, de igen hosszú és mélyreható szexuális elemzés azonban volt Damu Roland másodfokú tárgyalása során.

A színészt korábban első fokon hat év börtönbüntetésre ítélték, erőszakos nemi közösülés bűntette és más bűncselekmények miatt. A másodfokú határozat kihirdetését elnapolták.

A tárgyalás reggel fél 9-kor kezdődött, és kisebb-nagyobb szünetekkel délután 14 óráig tartott. A vádlott ügyvédje először 11 új bizonyítási indítványt terjesztett elő. Ezekben új igazságügyi orvosszakértők bevonását, új tanúk meghallgatását és helyszíni bizonyítást kért. Mivel ezeket a másodfokú törvényszék elutasította, kezdődhetett a perbeszéd. Dr. Ruttner György védőbeszéde közel 3 órán át tartott, melyben a 98 oldalon keresztül taglalt 75 súlyos iratellenességre hívta fel a figyelmet. Ezek alapján szerinte az elsőfokú ítéletet hatályon kívül kell helyezni.
- Véleményem szerint ez az ítélet egy fércmunka. Több mint három évtizedes pályafutásom során nem találkoztam még egy ilyen jogilag silány ítélettel. Az elsőfokú eljárás olyan súlyos szabálysértéseket valósított meg, az ítélet véleményem szerint nem méltó a Magyar Törvényszékhez! - mondta el védőbeszéde során Ruttner, aki többek között az eljárásban, az ítélet indoklásában lévő iratellenességekre, valamint az első fokon eljáró bíró elfogultságára és logikátlanságára hívta fel a figyelmet. A legfontosabbnak talán azt tartotta, hogy a sértett, Palácsik Tímea vallomása ellentmondásos volt, és Damu Roland fizikálisan képtelen lett volna a vádiratban említett pózban, azaz állva megerőszakolni a nőt. A DVD-t, melyben profi pornószínészeket kért fel a sértett vallomásában leírt jelenet eljátszására, a bíróság nem engedte lejátszani.

A tegnap előkerült titkos tanú közjegyző előtt tett vallomásával kapcsolatosan kifejtette, hogy egy új eljárás keretében meg kell vizsgálni azt a lehetőséget, vajon Palácsik Tímeának az volt-e feljelentésével a szándéka, hogy "Damut jól megszívassa".

Damu Roland a tárgyalás során nem kaphatott szót, de az utolsó szó jogán elmondta, hogy Palácsik Tímeával majd három évig éltek együtt, amolyan se vele, se nélküle kapcsolatban. Majd elcsukló hangon hozzátette: hangsúlyozza, hogy együttélésük során nem próbálta megerőszakolni Palácsik Tímeát, nem is erőszakolta meg, nem tartotta őt fogva soha, minden esetben taxit hívott neki, és nem bántalmazta. A színész újból ártatlannak vallotta magát, és hozzátette, eléggé tönkre tették már így is, de ő nagyon-nagyon bízik az igazságszolgáltatásban.

A tárgyalás végén Damu Roland nem nyilatkozott, helyette védőügyvédje válaszolt a sajtó kérdéseire. Dr. Ruttner György elismételte, ami Damu az utolsó szó jogán, könnyeivel küzdve elmondott, miszerint bízik az igazságszolgáltatásban, abban, hogy az elsőfokú ítéletet nem hagyják helyben. Bíznak benne, hogy a Fővárosi Törvényszék helyre teszi az elsőfokú eljárás során elkövetett hibákat.

A védő természetesen azt szeretné, ha védencét minél hamarabb felmentenék. Ha azonban az eljárási hibák olyan súlyúak, amelyek felülírják az elsőfokú ítéletet, akkor ennek következménye, hogy ezt hatályon kívül kell helyezni, és az elsőfokú bíróságot új eljárásra kell utasítani. Egy új eljárás keretében le lehet majd folytatni azokat a bizonyítási eljárásokat, melyeket most indítványoztak, és amelyeknek nem adott most helyt a másodfokon eljáró törvényszék.

A Fővárosi Törvényszék ügydöntő határozatának kihirdetése március 20-án lesz, de nagyon könnyen elképzelhető, hogy nem lesz vége akkor sem Damu Roland megpróbáltatásainak.

Szerettük volna megtudni, hogy mit szól a mai napon történtekhez a sértett, de Palácsik Tímea a tárgyaláson nem vett részt, és telefonhívásunkat nem fogadta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára