Városlista
2021. augusztus 4, szerda - Domonkos

Hírek

2017. Szeptember 11. 15:32, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Elkezdték az árvíz okozta károk felmérését a Duna szigetközi szakaszán

Elkezdték az árvíz okozta károk felmérését a Duna szigetközi szakaszán

Megkezdték az árvíz okozta károk felmérését a Duna szigetközi szakaszán a vízügyi szakemberek - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) hétfőn az MTI-vel.

Közleményük szerint a már levonuló - múlt hét elején tetőző - dunai árhullám jelentős károkat okozott a vízpótló rendszerben, elsősorban azoknál a műveknél, amelyek kisvíz idején is biztosítják a megfelelő vízszinteket a szigetközi mellékág rendszerben. Az árhullámmal érkező uszadék - melynek eltávolítása jelenleg is tart - jelentősen megterhelte a hidakat. A vízszinttartó műveken átbukó jelentős vízhozam rongálódásokat okozott a betonburkolatokban, illetve a szabályozó művek alatti kövezésekben is - tették hozzá.

Az előzetes felmérések szerint a helyreállításhoz több mint 1000 köbméter vízépítési terméskő, 1500 köbméter kavics és mintegy 500 köbméter beton beépítésére lehet szükség.

Az OVF jelentése szerint a múlt heti árhullámot egy kisebb árhullám követi. Ennek tetőzése szerdán várható a Szigetközben. Ennél viszont már a szlovák fél több vizet tud majd elvezetni, így a hullámtereket terhelő vízhozam nagyobb biztonsággal levezethető - olvasható a közleményben.

Fotó: illusztráció

Címkék: árvíz, duna, szigetköz

Ezek érdekelhetnek még

2021. Augusztus 03. 17:08, kedd | Belföld

Huszonhárom határsértőt találtak egy teherautóban Röjtökmuzsajnál

Huszonhárom határsértőt - köztük öt gyereket -találtak a rendőrök egy ponyvás teherautóban kedd reggel a Győr-Moson-Sopron megyei Röjtökmuzsaj közelében

2021. Augusztus 03. 13:03, kedd | Belföld

Újabb nagy adag Pfizer-BioNTech-vakcina érkezett Magyarországra

Újabb csaknem 215 ezer adag Pfizer-BioNTech-vakcina érkezett Magyarországra - tájékoztatta a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. kedden az MTI-t.

2021. Augusztus 03. 11:14, kedd | Belföld

Baseball ütővel és macsétával támadt az utcán

Egy 20 éves férfit hallgattak ki a dorogi nyomozók gyanúsítottként, aki ok nélkül támadt rá három járókelőre az utcán.

2021. Augusztus 03. 09:09, kedd | Belföld

Meghalt két beteg, 26 új fertőzöttet találtak

Két beteg meghalt, és újabb 26 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu kedden,