Városlista
2021. december 1, szerda - Elza

Hírek

2011. December 12. 07:30, hétfő | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Eljön a kis piacok ideje

Eljön a kis piacok ideje

A Vidékfejlesztési Minisztérium törekszik arra, hogy a helyi termelők termékeit a lehető legrövidebb úton segítse eljuttatni a fogyasztókhoz – mondta V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára Solton.

Az elmúlt másfél évben a minisztérium több intézkedést hozott ennek érdekében – mondta az államtitkár az új solti piac átadásán. Megalkották a kistermelői rendeletet, amely lehetővé tette, hogy a nyershús, a tej, a tojás vagy feldolgozott termékek – füstölt kolbász, sajt, lekvár – 40 kilométeres körzetben, könnyített feltételekkel eljuthassanak a fogyasztókhoz.

V. Németh Zsolt emlékeztetett arra, hogy döntöttek a vendégasztal intézményéről is, amely enyhébb feltételeket szab a falusi vendéglátóknak, lehetővé téve például újra a disznóvágást. Kiemelte, hogy a jövő év első negyedévében megjelennek az új piacok létrehozását támogató pályázatok. Az államtitkár szerint komoly könnyítést jelent az elmúlt hetekben megalkotott törvény, mely alapján egyszerűsített feltételekkel működő termelői piacokat csupán bejelentési kötelezettséggel is meg lehet nyitni.

Kalmár Pál, Solt polgármestere a kisváros teljesen új piacának átadásán elmondta, hogy a 28 millió forintos beruházással elkészült, fedett létesítmény építéséhez több mint 19 millió forint összegben nyertek el támogatást.

Címkék: piac

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 01. 18:17, szerda | Belföld

Véletlenül elsütötte a fegyverét egy rendőr

A Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsa - nem jogerősen - 520 ezer forint pénzbüntetésre ítélte és két évre eltiltotta a lőfegyver használatával járó foglalkozástól azt a rendőrt,

2021. December 01. 17:03, szerda | Belföld

Év végéig még kitölthető az online zöld kérdőív

December végéig még van lehetőség részt venni hazánk klíma- és természetvédelmi témájú online felmérésében, a kitöltés határideje ugyanis egy hónappal meghosszabbodik

2021. December 01. 13:03, szerda | Belföld

Péntekig lehet jelentkezni a középfokú írásbelikre

Péntekig lehet jelentkezni a középfokú felvételi írásbeli vizsgáira - közölte az Oktatási Hivatal (OH) szerdán az MTI-vel.

2021. December 01. 10:58, szerda | Belföld

Már meg lehet venni a 2022-es éves autópálya-matricákat

Elindult a jövő évi országos és megyei autópálya-matricák előértékesítése, a vignettákat a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. saját online értékesítési felületén,