Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Március 04. 08:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elítéltek egy kegyetlen késelő gyilkost Gyulán

Elítéltek egy kegyetlen késelő gyilkost Gyulán

Tizennyolc év fegyházbüntetésre ítélt csütörtökön a Gyulai Törvényszék egy férfit, mert tavaly májusban késsel többször megszúrt egy másik férfit, aki ennek következtében meghalt. Az ítélet nem jogerős.

Az MTI-nek elküldött közleményben a bíróság a történtekről azt írta, a gyógyszert is fogyasztó elítélt kiskorú barátjával italozott és szórakozott, majd a hajnali órákban elmentek a lakóhelyére cigarettáért. A visszaúton a férfi minden előzmény nélkül odalépett egy éppen hazafelé tartó férfihoz, és az otthonában magához vett késsel többször megszúrta. A férfi a helyszínen életét vesztette.

Kiskorú barátja hívni akarta a mentőket, őt az elítélt az arcán sebezte meg a késsel, emiatt elmenekült a helyszínről.

Az elkövető ezután hazament és egy otthonról hozott talicskán elvitte a holttestet egy szemétgyűjtő konténer mellé, a testet a háztartási hulladék alá rejtette.

A törvényszék aljas indokból, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt mondta ki bűnösnek. A vádlott és védője a büntetés enyhítéséért fellebbezett, ezért az ítélet nem jogerős.

Címkék: ítélet, gyilkos, késelés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.