Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. November 15. 14:00, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elítéltek egy brutális nyakláncrablót

Elítéltek egy brutális nyakláncrablót

Kilenc és fél év fegyházbüntetést szabott ki első fokon a Pesti Központi Kerületi Bíróság egy többszörösen büntetett férfire,

aki tavaly augusztusban az V. kerületben megtámadott egy 75 éves nőt és kitépte a nyakából az arany láncát - tájékoztatta a fővárosi főügyész hétfőn az MTI-t.

Ibolya Tibor közölte: a 35 éves férfi egy belvárosi társasházban támadt rá az időskorú nőre, megragadta a nyakát, fojtogatni kezdte, majd letépte a nyakában lévő 200 ezer forint értékű arany láncot és megpróbált elmenekülni.

A sértett a támadáskor elejtette bevásárlószatyrait és elesett a lépcsőn, ami miatt könnyebb sérüléseket szenvedett. Ezután felállt, kilépett a társasházból és segítségért kiabált. Járókelők figyeltek fel a sietősen távozó férfire, utána futottak, majd mindvégig követték őt, miközben értesítették a rendőröket - írta a főügyész, hozzátéve: a vádlott menekülés közben a nyakláncot egy díszfa tartójába dobta.

A rendőrök a férfit egy hotel parkolóházában, egy gépkocsi alatt találták meg és fogták el. Az ékszert a sértettnek visszaadták.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki a bűncselekmény elhárítására idős kora miatt korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettében, ezért őt mint többszörös és különös visszaesőt 9 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte, azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható - írta közleményében a főügyész.

Az ítélet nem jogerős.

Címkék: ítélet, rablás, rabló

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.