Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Május 14. 09:04, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elítélték a Hitler születésnapját ünneplő szolnoki huszonéveseket

Elítélték a Hitler születésnapját ünneplő szolnoki huszonéveseket

A Szolnoki Járásbíróság első fokon pénzbüntetésre, illetve közérdekű munkára ítélte a tavaly áprilisban Hitler születésnapját ünneplő szolnoki huszonéveseket, az ítélet nem jogerős.

A járásbíróság az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta: a vádlottakat, akik mindketten beismerték a bűncselekmény elkövetését, önkényuralmi jelkép társtettesként elkövetett használata miatt ítélték el.

A két, büntetlen előéletű, szélsőségesen nacionalista eszméket valló huszonéves fiatalember - hogy nyilvánosan megemlékezzen Adolf Hitler születésnapjáról - 2021. április 18-án a szolnoki Tiszavirág hídra, majd április 20-án a Pozsonyi úti aluljáró belváros felőli bejárata fölé egy-egy molinót helyezett ki. Ezekre a diktátortól származó idézetet és jól felismerhetően horogkeresztrészletet festettek.

A Szolnoki Járásbíróság a fiatalabb, alig 20 éves vádlottat 200 ezer forint pénzbüntetésre, míg 24 éves társát - aki tettét azzal súlyosbította, hogy a második molinó kihelyezésének napján a buszon és egy forgalmas áruházban horogkeresztet, halálfejet és SS-jelvényeket viselt a felsőruházatán - 300 óra közérdekű munkára ítélte.

Mivel az ügyészség mindkét vádlottnál súlyosításért fellebbezett, az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódik.

Címkék: ítélet, hitler, náci, Szolnok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.