Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Május 04. 07:03, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Elindult a szezon, irány a strand!

Elindult a szezon, irány a strand!

A nyári meleg megérkezésével megteltek a már nyitva lévő budapesti strandok és fürdők. A négy nap alatt több mint 50.000 látogató kívánta enyhíteni a forróságot a hűs vizekben.

A strandok közül április 28-án elsőként a Dagály és a Palatinus Strandok nyitottak meg. A vendégek elsősorban a Széchenyi Fürdőt (16.400 fő), a Dagály Fürdőt (14.000 fő), valamint a Palatinus Strandot (több mint 10.000 fő) keresték fel, azaz a fürdőzésre vágyók 80%-a ezt a három fürdőt részesítette előnyben. A fürdőzők örömmel vették használatba a kültéri medencéket.

A Budapest Gyógyfürdői Zrt. a strandszezonra való felkészülés jegyében több mint 100 millió Ft összeget fordított arra, hogy a fürdők, strandok megszépült környezetben várják a fürdőzésre, kikapcsolódásra vágyó vendégeket. A Palatinus Strandon felújításra kerültek a vizes blokkok, illetve megkezdődtek a kabinos öltözők javítása.

További strandnyitások

május 26.
Paskál Strandfürdő
Római Strandfürdő
Pünkösdfürdői Strandfürdő


június 2.
Csepeli Strandfürdő
Csillaghegyi Strandfürdő

A standfürdők zárására tervezetten szeptember 2-án vasárnap kerülne sor, mely kedvezőtlen időjárás esetén a vendégek tájékoztatása mellett 1 héttel előbb megtörténhet.

Információ:
Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt.
Czinege Szilvia
Telefon: +36-1/452-4550
e-mail: czinege.szilvia@spabudapest.hu
Web: http://www.budapestgyogyfurdoi.hu/

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.