Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. December 07. 07:35, szerda | Kék hírek
Forrás: mno.hu/MTI/HírtTv

Elfogták a több mint egymilliárdot ellopó férfi bűntársát?

Elfogták a több mint egymilliárdot ellopó férfi bűntársát?

Elfogták a pénzszállító autó kifosztásával gyanúsított férfi egyik bűntársát – értesült kedden az egyik kereskedelmi televízió. A Budapesti Rendőr-főkapitányság nem erősítette meg a sajtóértesülést.

A TV2 úgy tudja, hogy a jármű sofőrjének, aki ellen azóta nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki, több bűntársa is volt, őket a térfigyelő kamerák felvételei alapján azonosították. A televízió információja szerint nem a pénzszállító sofőrjét, hanem annak egyik segítőjét fogták el a rendőrök. A BRFK a csatorna információit nem erősítette meg.

Mint ismert, a bíróság elrendelte a BRFK által korábban indítványozott nemzetközi elfogatóparancsot Lőrincz Róbert ellen, aki a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2011. november 30-án 16 óra 45 perc körüli időben a munkavégzése során használt és általa vezetett gépkocsit a munkaideje alatt a Budapest II., Medve utcából eltulajdonította és azzal a Budapest I., Donáti utcába hajtott. A gépkocsiból a benne lévő készpénzt eltulajdonította, majd – a gépkocsit a helyszínen hagyva – ismeretlen helyre távozott. A Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi főosztály vagyonvédelmi osztálya sikkasztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendelte el Lőrincz Róbert körözését.

Valamelyik szomszédos országban bujkálhat az a pénzszállítóautó-sofőr, aki ellopta a rábízott több mint egymilliárd forintot múlt szerdán. Német Ferenc, a Személyi, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Kamara elnöke a Hír TV Rájátszás című műsorában azt mondta: a pénzt legkönnyebben egy közeli országban tudja devizára váltani.

A férfi kocsiját egyébként, amivel elmenekült, a Ferihegyi repülőtérre vezető út közelében találták meg a rendőrök. „Kimegy Szlovákiába, és aztán onnét akár segítőkkel le is tudja váltani a forintot naponta devizaváltóknál, tehát azért nem megy messzire, amíg forint van” – fogalmazott Német Ferenc.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.