Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. December 08. 07:00, kedd | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Élete végéig fegyházban marad a taxisra késsel támadó férfi

Élete végéig fegyházban marad a taxisra késsel támadó férfi

A Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, így élete végéig fegyházban marad az a férfi, aki késsel egy taxisofőrre támadt 2018 tavaszán Budapesten

- tájékoztatta a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség vezetője pénteken az MTI-t.

Medveczky Gábor felidézte: a Fővárosi Főügyészség 2019 februárjában emelt vádat az elkövetéskor 32 éves férfi ellen, mert 2018 májusában a főváros XX. kerületében, fuvar közben összeszurkált egy taxisofőrt, hogy elvegye az értékeit. A sértettet nem érte halálos szúrás. Az elkövető elvitte a taxis húszezer forintját és a vérző sértettet gépkocsijában hátrahagyva menekült el. A vádlott korábban egy másik taxist is kirabolt.

A Fővárosi Törvényszék 2020 februárjában a vádlottat nyereségvágyból, és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérletében mondta ki bűnösnek és első fokon tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte.

A fellebbviteli főügyész közleménye szerint a Fővárosi Ítélőtábla november 11-én az elsőfokú határozatot helybenhagyta, így jogerős, hogy az erőszakos, többszörös visszaeső férfi feltételes szabadságra nem bocsátható.

Címkék: fegyház, kés, támadó, taxi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.