Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. November 15. 19:49, szerda | Belföld
Forrás: mti

Életbe lépett a meghosszabbított kilakoltatási moratórium

Életbe lépett a meghosszabbított kilakoltatási moratórium

Életbe lépett a meghosszabbított kilakoltatási moratórium szerdán - közölte az Igazságügyi Minisztérium (IM).

Az IM az MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztetett: az Országgyűlés október 31-én fogadta el azt a törvénymódosítást, mely a kilakoltatási moratórium időtartamát a december 1-jétől március 1-jéig terjedő időszak helyett november 15-től április 30-ig állapítja meg magánszemélyek esetében.

A rendelkezést a hatálybalépése napján folyamatban lévő azon végrehajtási eljárásokban is alkalmazni kell, amelyekben a lakóingatlanokat a módosítás hatálybalépésének napján még nem ürítették ki.

A 2003 óta létező téli kilakoltatási moratórium célja, hogy a legkritikusabb időszakban megvédje a nehéz helyzetbe jutott családokat, a lakás elvesztése ne járjon együtt automatikusan az élet veszélyeztetésével, az emberi méltóság sérelmével. Az Országgyűlés döntésének köszönhetően a meghosszabbított téli kilakoltatási moratórium hosszabb időre ad védelmet az érintetteknek.

A minisztérium közleménye szerint a szociálliberális kormányok egyik legsúlyosabb örökségének, a devizahitelezési válságnak a kezelése a polgári kormányra maradt, amely 2010 óta több, devizahiteleseket segítő intézkedést hozott: bevezette az árfolyamgátat, elszámoltatta a bankokat és forintosította a devizahiteleket. Ezeknek az intézkedéseknek köszönhetően 25-30 százalékkal csökkentek a törlesztőrészletek, és ezermilliárd forintot kaptak vissza a családok. A bírósági végrehajtási törvény idén márciusi módosítása következtében pedig már nem lehet becsérték alatt árverezni ingatlanokat - tudatta az IM.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére