Városlista
2024. június 24, hétfő - Iván

Hírek

2013. Július 27. 06:47, szombat | Külföld
Forrás: MTI

Egyre több bevándorló hagyja el Olaszországot

Egyre több bevándorló hagyja el Olaszországot

Valamivel több mint négymillió háromszázezer bevándorló él a hatvan milliós Olaszországban, és egyre többen hagyják el az országot - derül ki az Istat olasz statisztikai intézet pénteken közölt felméréséből.

A tartózkodási engedéllyel Olaszországban élő és dolgozó külföldiek adatai 2013. január elsejére vonatkoznak.A bevándorlók száma a 2012-ben mérthez képest 8,2 százalékponttal emelkedett. Az utóbbi egy év alatt 17,9 százalékponttal nőtt azoknak a külföldieknek az aránya, akik elhagyták Olaszországot: a gazdasági válságban tavaly több mint 38 ezer eddig Itáliában letelepedett külföldi tért vissza hazájába vagy költözött át más európai országba.

Az olaszországi bevándorlók 86 százaléka Itália északi, gazdagabb tartományaiban él.A 2012-ben Olaszországban világra jött gyermekek 15 százaléka született bevándorló szülőktől.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 21. 12:07, péntek | Külföld

Robbanószerkezettől halt megy egy gyerek Horvátországban

Robbanószerkezettől halt megy egy kilencéves cseh gyerek Horvátországban, az apát letartóztatták közbiztonság elleni súlyos bűncselekmény vádjával - közölte pénteken a Zára (Zadar) megyei rendőrség.

2024. Június 20. 08:02, csütörtök | Külföld

Hőmérsékleti rekordok dőltek meg az Egyesült Államok északkeleti térségét sújtó hőhullám nyomán

Hőmérsékleti rekordok dőltek meg az Egyesült Államok hőhullám által érintett északkeleti térségében, ahol 35 Celsius-fok fölé emelkedett a nappali csúcshőmérséklet szerdán.

2024. Június 17. 13:07, hétfő | Külföld

Lőszerrobbanás egy csehországi katonai kiképző központban, sérültek

Lőszerrobbanás történt hétfő délelőtt Csehországban, az Olmütz (Olomouc) melletti Libavá katonai kiképző központ területén, többen megsérültek - jelentette a cseh hadsereg az X közösségi hálózaton.

2024. Június 14. 07:26, péntek | Külföld

Jens Stoltenberg: a NATO-nak hosszú távú támogatást kell biztosítania Kijevnek

Az észak-atlanti szövetségnek kiszámíthatóságot kell biztosítania Kijev számára azzal, hogy azonnali és hosszútávú támogatás mellett kötelezi el magát úgy a katonai, mint a pénzügyi támogatás terén