Városlista
2023. január 30, hétfő - Martina

Hírek

2021. December 18. 07:00, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Egyenletesen emelkedik a lakossági távhőfelhasználók száma

Egyenletesen emelkedik a lakossági távhőfelhasználók száma

Folyamatosan emelkedik a lakossági távhőfelhasználók száma Magyarországon, tavaly csaknem 661 ezer lakossági díjfizetőt tartottak nyilván, míg 2013-ban közel 655 ezret

- derül ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) és a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségének (MaTáSzSz) közös kiadványából, amely a magyar távhőszektor 2020. évi működési adatait összegzi.

A MEKH összefoglalója szerint Magyarországon több mint másfél millió ember él távfűtéses lakásban, a távhővel ellátott települések száma megközelíti a százat.

A hatóság hangsúlyozta: a távhő meghatározó energiaforrás, nemcsak azért, mert kényelmes, biztonságos és versenyképes árú, de a fenntartható környezet egyik kulcstényezője is. A távhőnek azért is kiemelt szerepe van a megújuló energiák térnyerésében és a levegőtisztaság-védelemben, mert a távhőrendszerek szinte bármilyen energiahordozót be tudnak fogadni.

A kiadvány adatai szerint a megtermelt távhő csaknem 70 százalékát földgázból állítják elő, de jelentős még a biomassza, a geotermikus energia és a hulladék termikus hasznosítása is.

Címkék: távhő

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 29. 14:04, vasárnap | Belföld

Szijjártó Péter: húsexportengedélyt kapott Magyarország a Fülöp-szigetekre

Hosszú évek kitartó munkájának eredményeként első alkalommal kaptak húsexportengedélyt magyar vállalatok a Fülöp-szigetek piacára - jelentette be Facebook-bejegyzésben a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap.

2023. Január 29. 14:03, vasárnap | Belföld

Mintegy 700 millióan utaztak tavaly a MÁV-Volán-csoport járatain

Tavaly csaknem 700 millióan utaztak a MÁV-Volán-csoport, vagyis a MÁV-Start, a MÁV-HÉV és a Volánbusz járatain - tájékoztatta a MÁV Zrt. vasárnap az MTI-t.

2023. Január 29. 13:58, vasárnap | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: a magyar haderő harckészségének a legjobbnak kell lennie

Fontos, hogy a magyar haderő harckészsége mindenkor a legjobb legyen - jelentette ki a honvédelmi miniszter a kormány Facebook-oldalára vasárnap feltöltött videóban.

2023. Január 29. 08:22, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

Ezen a héten sem volt ötös a lottón.