Városlista
2021. október 23, szombat - Gyöngyi

Hírek

2015. Június 03. 08:19, szerda | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Egy jó hétvégét teljesítettünk a Red Bull Ringen!

Egy jó hétvégét teljesítettünk a Red Bull Ringen!

Beszélgetés Volentér Balázzsal.

Május 22-23-án részt vettél a Red Bull Ringen, az Autós gyorsasági szakág soron következő - WNS - Mogul Racing TEAM - Nivo Motorsport együttműködése alatt egy Formula Renault 2.0 -al - versenyén.

Mesélnél a kinti versenyről?

- Csütörtökön délben érkeztünk meg a pályára. Ekkor még nedves volt az aszfalt, ezért úgy döntöttünk, hogy várunk még egy picit az első etappal. Végül csütörtökön három száraz pályás edzésen vettem részt. Ezek kiválóan sikerültek, és hamarosan már a többiekhez hasonló időket futottam.

- Pénteken már nem volt hozzánk túl kegyes az időjárás, ugyanis elkezdett esni az eső. Kíváncsian vártam, hogy mit tartogat majd számomra a nedves pályás kvalifikáció, mivel korábban soha előtte nem mentem még vizes pályán. Az időmérő remekül alakult a számunkra, és végül az abszolút 11 (27 fős mezőnyből), míg a magyar abszolút értékelés 2. helyét sikerült megszereznem (halkan jegyzem meg, a velünk együtt versenyző Mick Schumacher és Harrison Newey az 5., valamint a 10. rajtkockát szerezték meg. Sajnos azonban így sem vagyok elégedett az időmérős teljesítményemmel, mivel az utolsó körben túlvállaltam magam az egyik kanyar bejáratánál, így az autó hátulja elúszott és megforogtam… pedig ebben a körömben rengeteget tudtam volna javítani.

- Szombaton az időjárási körülmények még rosszabbra fordultak. A folyamatos esőzéseknek köszönhetően a pályán több vízátfolyás is megjelent, és a látótávolság is igen csak leredukálódott a többi autó által felvert vízfüggöny miatt (kb olyan 5-10 méterig láttunk magunk elé). A mezőnyt végül elrajtolták, de ami ezután következett, az egy igazi rémálom volt… Sajnos az első körben egy vízátfolyás miatt megforogtam, de tudtam folytatni a versenyt, így végül a saját kategóriám 3. helyén fejeztem be a Safety Car mögött leintett versenyt.

- Vasárnap egy újabb időmérő, és a záró verseny várt ránk. Mivel az eső szombat este elállt, a pálya is elkezdett felszáradni… Szerencsétlenségünkre a mi kvalifikációnkat a legrosszabbra időzítették. Az aszfalt épp egy köztes állapotban volt (sem száraz, sem vizes), így a mezőny is 2 részre szakadt, voltak akik slick gumival kezdték meg az időmérőt. Voltak, akik esőgumival. Mi az utóbbit választottuk, majd a végén váltottunk slickre, de nem igazán tudtam megmelegíteni, ráadásul 1-2 sárga zászlós fázis is akadályozott, így végül a leggyorsabb körömet még vizes gumival futottam. A versenyt egy új beállítással kezdtük meg, melynek köszönhetően végül egy újabb kategória 3. helyet sikerült szereznem.

Miként élted meg életed első Red Bull Ringi futamát?

- Pozitívan. Voltak ugyan kevésbé jó pillanataink (gondolok itt az első versenyre, vagy a 2. időmérőre), de összességében, úgy gondolom, hogy egy jó hétvégét teljesítettünk. Úgy jöttünk ide, hogy sem a pályát, sem pedig a vizes körülményeket nem ismertem még. Végül azonban mind a kettőhöz hamar hozzászoktam és jó eredményekkel távoztam. Ezeken kívül pedig egy új pályával bővült a kedvencek listája!

Legközelebb, hol állsz rajthoz, illetve tesztelsz-e valamikor a következő futam előtt.

- Legközelebb Június 19-21-én állok rajthoz a KZ2-es (gokart) Közép-Kelet-Európa Bajnokság keretein belül megrendezésre kerülő kecskeméti versenyen. Ezt követően pedig majd csak júliusban pattanok újra forma autóba, amikor is a Pannónia ringen veszünk majd részt a következő Magyar Autós Gyorsasági Bajnokság futamán.

Köszönöm a támogatóim segítségét!
SimHouse Szimulátortechnikai Kft., OXXO Energy Drink, P1 Cam, Gokartring.

Címkék: autósport

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 22. 09:06, péntek | Sport

Drukkolunk egy kis esőért, a Nézők szurkoljanak nekünk!

Idén a harmadik ERC futamán vesz részt Juhász Csaba. Most épp Bencs Zoltán navigál majd neki a 14 gyorsot magába foglaló versenyen.

2021. Október 20. 14:41, szerda | Sport

Másodjára minden kifelé pattant a SlovakiaRingen

Balszerencsés hétvégét zárt a Korda Racing és a Ritmus ASE közös csapata a Rallycross OB idei hatodik, szlovákiai állomásán, bár Benyó Máté és Várkonyi Bence is döntőbe jutott, végül egyikük számára sem termett babér.

2021. Október 17. 08:15, vasárnap | Sport

Harmadik Európa-bajnoki címét nyerte Kiss Norbert

Harmadszor is Európa-bajnok lett a gyorsasági kamionversenyzők között Kiss Norbert, a Révész Racing magyar pilótája, miután a sorozat idényzáró misanói hétvégéjének első futamán másodikként végzett.

2021. Október 14. 14:40, csütörtök | Sport

MAGYARORSZÁG AZ E-SPORT RÉGIÓS EGYIK VEZETŐJÉVÉ VÁLHAT

A járvány helyzetben a sport területek leállásával fókuszba kerültek az e-sportok.