Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Július 15. 11:04, csütörtök | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Drogot akart vásárolni, de kirabolták

Drogot akart vásárolni, de kirabolták

Egy 15 és egy 18 éves soproni fiatalt gyanúsítanak a nyomozók a bűncselekmény elkövetésével.

Egy soproni lakos tett bejelentést a rendőrségen 2021. július 12-én arról, hogy július 10-én a délutáni órákban két alkalmi ismerőse a Kazinczy Ferenc téren kirabolta őt. A sértett elmondta a rendőröknek, hogy az egyik fiatal előbb a zsebébe nyúlva próbálta meg elvenni a pénzét, de nem járt sikerrel, ezért idősebb társával együtt fenyegetni kezdték, majd nadrágja zsebét letépve elvették az abban lévő értékeit – közölte a rendőrség.

A rendőrök a feljelentés napján beazonosították és elfogták a 18 éves H. Tamást, majd másnap 2021. július 13-án a 15 éves társát is, akiket a Soproni Rendőrkapitányságra előállítottak.

A nyomozás során kiderült, hogy a bejelentő drogot akart vásárolni a két fiataltól, akik ekkor figyelték meg, hogy nagyobb összeg van a zsebében és elhatározták, hogy azt mindenképpen megszerzik tőle.

A soproni nyomozók a két helybéli fiút – őrizetbe vételük mellett – rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.