Városlista
2021. december 3, péntek - Ferenc

Hírek

2016. November 12. 14:38, szombat | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti:

Donald Trump nem zárja ki, hogy tanácsot kérjen Bill Clinton volt elnöktől

Donald Trump nem zárja ki, hogy tanácsot kérjen Bill Clinton volt elnöktől

Donald Trump, a megválasztott amerikai elnök nem zárja ki, hogy tanácsokat kérjen Bill Clinton volt elnöktől.

Trump erről a CBS televíziónak adott interjújában beszélt. Az interjú egészét vasárnap sugározza a CBS, a híres 60 perc című esti magazinjában, ám részleteket már nyilvánosságra hoztak belőle.

Trump elmondta, hogy a választás éjjelén Bill Clinton felhívta őt telefonon, és gratulált neki az eredményhez.

"Nem is lehetett volna szeretetreméltóbb, nagyon kedves volt, arról beszélt hogy hihetetlen volt a választási küzdelem, az egyik leghihetetlenebb, amelyet valaha látott. Nagyon-nagyon kedves volt" - idézte fel kedd éjjeli beszélgetését vetélytársa férjével, Bill Clintonnal. Majd nagy elismeréssel szólt Bill Clintonról és az egész Clinton-családról. Az újságírónő kérdésére, hogy vajon kikéri-e majd Bill Clinton tanácsait is, Trump azt felelte: "meggondolom, természetesen".
Nem takarékoskodott Hillary Clinton dicséretével sem. Elmondta, hogy vetélytársa is felhívta, amit szerinte nyilván nem könnyű szívvel tett meg.

"Megértem őt, nekem még inkább nehezemre esett volna egy ilyen telefon. De elbűvölő volt, azt mondta: gratulálok, Donald, jó munkát!" - mesélte Trump a CBS munkatársnőjének. Fontosnak tartotta még azt is elmesélni, hogy amikor Hillary Clintonnal beszélt, megköszönte neki a küzdelmet.

"Nagyszerű ellenfél volt, igazán erős és nagyon intelligens" - hangsúlyozta Donald Trump ellenlábasról.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 03. 16:07, péntek | Külföld

Levonulóban a megbetegedési hullám Oroszországban

Csökkenőben van az új típusú koronavírus okozta megbetegedési hullám Oroszországban - jelentette ki Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszter pénteken egy moszkvai tanácskozáson.

2021. December 03. 08:48, péntek | Külföld

Valószínűleg omikron variánssal fertőződötteket találtak Romániában

Nagy valószínűséggel az omikron variánssal fertőződött meg két, Dél-Afrikából érkezett román állampolgár, azok közül, akiknek pozitív lett a bukaresti katonai repülőtéren kedden elvégzett koronavírus-tesztje

2021. December 03. 06:00, péntek | Külföld

Kitiltják az oltatlanokat a kiskereskedelemből Németországban

Kitiltják az oltatlanokat a kiskereskedelmi üzletekből Németországban - jelentette be Angela Merkel ügyvezető kancellár csütörtökön Berlinben.

2021. December 02. 07:00, csütörtök | Külföld

Von der Leyen: ideje elgondolkodni a koronavírus elleni oltás kötelező elrendeléséről

A koronavírus újabb, a korábbinál fertőzőbbnek tartott variánsának megjelenésével eljött az ideje, hogy az Európai Unió elgondolkodjon a kötelező védőoltás elrendeléséről