Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Január 19. 04:00, csütörtök | Bulvár
Forrás: mti/fotó:bbc.com

Donald Trump, mint apró molylepke

Donald Trump, mint apró molylepke

Egy különleges "hajviseletű", apró molylepke lett az első élőlény, amely Donald Trump megválasztott amerikai elnökről kapta a nevét.

A Neopalpa donaldtrumpi nevű állatot Vazrick Nazari kanadai kutató fedezte fel Kaliforniában. Nevét a fejét borító jellegzetes, aranyszínű pikkelyekről kapta, melyek feltűnően emlékeztetnek az Egyesült Államok leendő elnökének elhíresült hajviseletére - olvasható a BBC honlapján.

Az apró, mindössze egy centiméteres szárnyfesztávolságú állat Kalifornia déli részén és Mexikó Baja California nevű államában honos.

Nazari elmondta, reméli, hogy a névadás arra inspirálja Trumpot, hogy hivatali ideje alatt előtérbe helyezze az ökológiai problémákat. "Remélem, hogy az elnöknél az ilyen törékeny amerikai ökoszisztémák védelme kiemelt prioritást élvez majd. Ezekben az ökoszisztémákban sok felfedezetlen és nem regisztrált faj él, és meg kell őrizni őket az eljövendő generációk számára" - fogalmazott a kutató.

Barack Obamáról elnöksége idején kilenc állatfajt neveztek el.

Címkék: donald trump, molylepke

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára