Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Július 01. 19:12, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Dinamikusan növekszik a hazai légi forgalom

Dinamikusan növekszik a hazai légi forgalom

A HungaroControl légiforgalmi szakszemélyzete mintegy háromszor több járatot kezelt a nyár első hónapjában, mint 2020 júniusában - közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel.

A közleményben ismertetik, hogy a HungaroControl által ellenőrzött légterekben - a magyarországi és a koszovói magas légtérben, illetve a budapesti nemzetközi légikikötő közelkörzeti légterében - júniusban összesen 47 375 légi jármű közlekedett. A gépszám mintegy 55 százalékkal elmaradt a pandémia előtti év forgalomától, a 2020-as év nyári adataihoz viszonyítva ugyanakkor csaknem 167 százalékos emelkedést jelent.

A tájékoztatás szerint júniusban a Koszovó feletti magas légtér forgalma bővült a legnagyobb ütemben, a 2020-ban mért járatszámnál négyszer több, összesen 7324 gép biztonságos közlekedését segítették a magyar légi navigációs szakemberek.

Ettől nem sokkal maradt el a hazai átrepülő forgalom, amely az említett periódusban több mint két és félszeresére duzzadt, júniusban kis híján 36 ezer repülőgép szelte át a magyar égboltot - írja a HungaroControl.

A budapesti nemzetközi repülőtér le- és felszálló forgalma júniusban 97 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest, így a HungaroControl toronyirányítói 4357 érkező és induló járat biztonságáért feleltek 2021 júniusában. A terminálforgalom különösen a labdarúgó Európa-bajnokság hazai rendezésű mérkőzései előtt és után ugrott meg - olvasható a közleményben.

A júniusi kisgépes repülések száma nemcsak a tavalyi év azonos időszakához képest nőtt, hanem a 2019 júniusában mért gépmozgásokat is meghaladja. A körzeti repüléstájékoztató részleg szakemberei az idei nyár első hónapjában 9710 repülést segítettek, míg a tavalyi év azonos periódusában csupán 5103, tavalyelőtt júniusban pedig 8959 gép biztonságáért feleltek - tájékoztatott a HungaroControl.

A közlemény szerint a légi közlekedés növekedése az európai turizmus fokozatos újjáéledését követi, az uniós digitális Covid-igazolvány bevezetése pedig újabb lendületet adhat a forgalom felívelésének.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére