Városlista
2021. május 15, szombat - Zsófia

Hírek

2011. November 23. 09:02, szerda | Helyi
Forrás: http://richpoi.com/plugins/content/content.php?content.3353

Decemberben nyit a Mikulásgyár - "Kívánságport" is árulnak

Decemberben nyit a Mikulásgyár -

A Mikulásgyár idén a rendszeresen olvasó, tájékozott emberek támogatásával próbálja előteremteni működési feltételei egy részét, emellett kívánságporral támogathatják a segíteni szándékozók a Mikulásgyár működését.

A Kívánságpor a karitatív szervezet saját terméke: a zsákocskában speciális por van, amely a levegőbe szórva csillog-villog. A kis csomagot - melyen a "Kívánj bármit, megkapod, ha a csillagokat elkapod" szöveg olvasható - egyes újságosoknál, az Alexandra könyvesboltjaiban és az ország nagyobb postáin vásárolhatják meg az érdeklődők. 

Idén hetedik alkalommal rendezik meg Európa egyik legnagyobb jótékonysági akcióját, amely december 9. és 21. között országszerte 14 plázában, minden postán és a főhelyszínen, a budapesti Felvonulási téren várja a tartós élelmiszereket, tisztítót- és tisztálkodási szereket, játékokat, könyveket. A rendezvény működési költségeinek előteremtése még nem fejeződött be, ezért a karitatív akció most saját terméket dobott piacra.

A Kívánságpor elnevezésű csomagocskát olyan helyeken szerettünk volna árusítani, ahol gyakorta megfordulnak a szociálisan érzékeny, "a sorok közt is olvasni tudó" emberek. Ilyen helyek az újságos standok, könyvesboltok és posták - közölte Zsolnai Endre, a rendezvény főszervezője. Hogy ezeken a helyeken beszerezhető legyen a mindössze 250 Ft-ba kerülő Kívánságpor, arra is szükség volt, hogy az országban 350 újságos standot üzemeltető LAPKER Kft., a 85 könyvesbolttal rendelkező Alexandra Könyvkiadó és a Magyar Posta egész menedzsmentje fontosnak tartsa azt a fajta társadalmi szerepvállalást, amely ma még sajnos, nagyon kevés hazai vállalkozás vezetőjének természetes- tette hozzá Éskovács Péter, a Mikulásgyár sajtófőnöke.

Mint mondta, 2005 óta minden év decemberében felállítják a Felvonulási téren azt a gigantikus karácsonyi ajándékelosztó-centrumot, ami látványos elemekkel és szórakoztató attrakciók közepette fogadja a lakosság adományait és azonnal továbbítja a rászorulóknak. Ebben nagy segítséget nyújt az idén 130 éves Magyar Vöröskereszt és a Magyar Posta, a Mikulásgyár hivatalos szállítója.

Az évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Mikulásgyár 2010-ben félmilliárd forintot is meghaladó értékben gyűjtött adományt, ezzel mintegy 161 ezer rászorulónak segített Magyarországon, sőt,néhány száz doboz adományt még a szomszédos országok magyarlakta településire is eljuttatott. Az élelmiszer-, tisztítószer-, ruha- és játék adományok 96-97 százalékát magánszemélyek hozták a Mikulásgyárba. A nemzetközi élelmiszerláncok egyike sem hozott nagyobb adományt Európa egyik legnagyobb karitatív akciójára, a hazánkban mélyszegénységben élő, éhező nagycsaládok – ebből adódóan rengeteg gyermek – megsegítésére.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 14. 19:05, péntek | Külföld

Újabb napi oltásrekordot állítottak fel Németországban

Új rekordot felállítva egy nap alatt több mint 1,3 millió embernek adták be az új típusú koronavírus által okozott betegségtől védő oltást Németországban - közölte pénteken a szövetségi egészségügyi miniszter.

2021. Május 14. 18:04, péntek | Belföld

Már bárki napokon belül megkaphatja az oltást

Már bárki napokon belül megkaphatja a védőoltást életkortól és foglalkozástól függetlenül - mondta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára az operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján.

2021. Május 14. 17:02, péntek | Belföld

Folyamatosan javulnak a járványügyi adatok

Folyamatosan javulnak és egyre kedvezőbbek a járványügyi adatok, túl vagyunk a járvány harmadik hullámának nehezén - jelentette ki az országos tisztifőorvos az operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján.

2021. Május 14. 16:07, péntek | Belföld

Vasárnaptól ismét kötelező a katolikus híveknek a szentmise

Ismét kötelező a katolikus híveknek vasárnaponként szentmisén részt venniük, miután a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia visszavonta a korábbi általános felmentést - tájékoztatta az MKPK sajtószolgálata az MTI-t.