Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Március 21. 14:19, szerda | Sport
Forrás: mno.hu / MTI

Debrecenbe költözhet a Szolnoki Olaj

Debrecenbe költözhet a Szolnoki Olaj

Debrecenben rendezné meg a férfikosárlabda Eurochallenge Kupa négyes döntőjét a Szolnoki Olaj...

Amely kedden 82-78-ra győzött a lett Ventspils vendégeként a két sikerig tartó negyeddöntő harmadik, utolsó mérkőzésén, így 2-1-re megnyerte a párharcot.

A Final Fourra április 27–29-én kerül sor az egyik résztvevő otthonában, a Szolnok mellett a török Besiktas, a francia Chalon és az orosz Ljuberci harcolta ki a részvételt. A magyarok elődöntős ellenfele az isztambuli együttes lesz, a torna rendezésére ma estig lehet jelentkezni.

„Mivel a nemzetközi előírások szerint legalább négyezer fős létesítmény szükséges a Final Fourhoz, a Tiszaligeti csarnok sajnos nem jön szóba – nyilatkozta az MTI-nek szerdán Tóth Zoltán ügyvezető igazgató. – A budapesti Papp László sportaréna már foglalt azon a hétvégén, a Főnix viszont szabad, így már fel is vettük a kapcsolatot a debreceniekkel. Bekértük a csarnok paramétereit, hogy pontosan kitölthessük az európai szövetség nyomtatványát, szóval folyamatban van az ügy, a nap folyamán minden eldől.”

Sterbenz Tamás, a szövetség főtitkára arról számolt be, hogy az európai szövetség irányítótanácsa csütörtökön, stockholmi ülésén dönt a Final Four helyszínéről. A Ljuberci és a Besiktas már benyújtotta a jelentkezést, utóbbi klubnak állítólag 200 ezer eurót is megérne a négyes döntő lebonyolítása.

A Tisza-parti csapat 13 órakor érkezik meg Rigából Bécsbe, majd onnan busszal utazik haza, ahol fogadáson vesz részt a városházán.

Férfivonalon eddig csak a Budapesti Honvéd játszott elődöntőt nemzetközi sorozatban még 1958-ban, akkor a fővárosiak végül bronzéremmel zártak a BEK-ben.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.

2024. Április 20. 09:45, szombat | Sport

A Veszprém kilenc góllal nyerte meg a Szeged elleni rangadót

A címvédő Telekom Veszprém házigazdaként 36-27-re legyőzte a Szegedet a férfi kézilabda NB I péntek esti rangadóján.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet