Városlista
2021. december 1, szerda - Elza

Hírek

2012. Április 22. 07:13, vasárnap | Bulvár
Forrás: STOP / Új Ász

"Damu meg lett szívatva" - Visszhangzik a börtön fala

Damu Roland szerettei egyetlen napért esedeznek, hogy méltón elbúcsúzhassanak a kórházból börtönbe hurcolt színésztől.

Ruttner György meglátogatta a Venyige utcába szállított Rolandot, aki beérkezése óta nem cserélhetett fehérneműt és tisztálkodószerei sincsenek. Damu vérnyomása az egekbe szökött.

- Nincs jól, és megdöbbentette, hogy ilyen megalázó módon csukták le. Hangsúlyozom: a börtönben is folytatják a kórház által megkezdett kezelést, ami a bíróság szerint nem volt indokolt. Megkapta az eddig szedett gyógyszereit, és ezen felül még a magas vérnyomására is adtak neki tablettát. Azt mondta, nagyon gondosan ellátták. Kérelmezte, hogy amint stabilizálják az állapotát, minél előbb dolgozhasson, persze kérdés, hogy ezt mennyire teszi majd lehetővé az egészsége. Másodmagával van egy zárkában, a rabtársak úgy fogalmaznak: "Roland nagyon meg lett szívatva" - mesélte az Új Ásznak dr. Ruttner György, aki folyamatosan tartja a lelket Damu édesapjában.

- Rudi bácsi szinte könyörögve kér arra, hogy próbáljam elintézni, hogy Rolandot legalább egyetlen napra engedjék ki, hogy elbúcsúzhasson tőle. Ugyanezt kéri az idősebb fiának édesanyja, Anikó is. Ezért is adtam be a fellebbezést az Ítélőtáblához, hogy legalább egyetlen napra ki tudjon jönni és emberi módon visszamehessen a rácsok mögé. Ne felejtsük el, hogy úgy hurcolták el a kórteremből a börtönbe, hogy ruhát és tisztálkodószereket sem tudott magához venni, ugyanabban az alsóneműben van már második napja, amiben behozták - tette hozzá az ügyvéd.

Új Ász / STOP

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 30. 10:24, kedd | Bulvár

Magyarország és a világűr címmel jelent meg kötet a magyar űrkutatásról

A magyar űrkutatás és űrtevékenység több évtizedes múltját és jelenét mutatja be a Magyarország és a világűr című kötet, amely több mint hetven szakértő anyaga alapján készült.

2021. November 28. 07:00, vasárnap | Bulvár

Jövő nyáron kerülhet a mozikba az Együtt kezdtük című film

Jövő nyáron kerülhet a mozikba Kerékgyártó Yvonne Együtt kezdtük című második nagyjátékfilmje, amely egy szórakoztató és elgondolkodtató felnövéstörténet lesz.

2021. November 27. 18:04, szombat | Bulvár

Koronavírusban elpusztult a Bükkben befogott szervál

Koronavírus-fertőzésben pénteken elpusztult a Bükkben befogott és a Fővárosi Állat- és Növénykert természetvédelmi mentőhelyére kedden este beszállított szervál - közölte az állatkert szombaton az MTI-vel.

2021. November 26. 08:49, péntek | Bulvár

Rekordot döntött Taylor Swift tízperces száma

Taylor Swift All Too Well című tízperces száma megdöntötte a Billboard százas toplistájának csúcsára feljutó leghosszabb dal rekordját - írta meg a New Musical Express brit zenei szaklap online kiadása.