Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2016. Október 19. 08:11, szerda | Belföld
Forrás: mti

Csomó szabálytalan teherautó- és buszsofőrt buktattak le a rendőrök

Csomó szabálytalan teherautó- és buszsofőrt buktattak le a rendőrök

Több mint 1400 tehergépkocsit és csaknem 230 autóbuszt ellenőriztek a rendőrök október 10-15. között, 259 esetben állapítottak meg jogsértést

- közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon kedden.

A tájékoztatás szerint az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) Truck & Bus elnevezésű ellenőrzésének keretében elsősorban a vezetési és a pihenőidővel, valamint a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok megtartását, továbbá a beutazás és a belföldön tartózkodás jogszerűségét vizsgálták.

Az ellenőrzés az illegális migráció, az embercsempészés, a kábítószerrel, valamint lőfegyverrel kapcsolatos, továbbá a vagyon elleni bűncselekmények felderítésére is kiterjedt - tették hozzá.

Azt írták, hogy azonnali közlekedési korlátozást 3 nehéz-tehergépkocsi esetében kellett elrendelni. Ebben a járműkategóriában a vezetési és a pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 44-szer, a jármű- és a rakománybiztonsággal összefüggésben 68-szor, míg az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt 10-szer kellett intézkedni.

A tehergépkocsi-vezetők ellenőrzése során 2 esetben merült fel alkoholfogyasztás gyanúja; 8 esetben a jármű vezetője, illetve utasa nem használta a biztonsági övet; 64 sofőr pedig túllépte a megengedett legnagyobb sebességet.

A buszvezetők közül 6-an hajtottak túl gyorsan, míg a vezetési és a pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 13-ukkal szemben kellett intézkedniük a rendőröknek - olvasható a közleményben.

Címkék: busz, rendőr, sofőr, teherautó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére