Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Október 04. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Csapadékos és hűvösebb idő várható a héten

Csapadékos és hűvösebb idő várható a héten

Csapadékos és hűvösebb idő várható a héten, a hét második felében 0 fokig csökkenhet a hőmérséklet. Emellett a szél is élénk, helyenként erős lesz

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hétfőn a reggeli pára- és ködfoltok hamar feloszlanak, és túlnyomórészt derült, napos, száraz idő Magyarországon lesz. A leghidegebb órákban 8-16 fok várható. Napközben 20-27 fokig melegszik a levegő.

Kedden a nap nagy részében túlnyomóan derült, napos idő várható csapadék nélkül. Késő délutántól, estétől azonban nyugat felől felhősödés kezdődik, és eső, zápor, egy-egy zivatar is előfordulhat. Hajnalban 4-16, délután 21-27 fok lesz.

Szerdán napközben már többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég többfelé esővel, záporral, néhol (elsősorban a Dunántúlon) zivatar is kialakulhat. Az északkeleti tájakon a legkisebb a csapadék esélye, másutt ugyanakkor helyenként kiadósabb mennyiség is hullhat. A leghidegebb órákban 4 és 15, délután 12 és 22 fok közötti értékek várhatók.

Csütörtökön az ország nagy részén túlnyomóan borult, esős idő a legvalószínűbb, nagyobb területen van esély kiadós mennyiségre. Csupán az északkeleti vidékeken fordulhatnak elő esetlegesen átmeneti szakadozások a felhőzetben. A legalacsonyabb hőmérséklet 7 és 13 között várható, a legmagasabb hőmérséklet 12 és 19 fok között valószínű, a tartósan esős tájakon lesz hidegebb.

Pénteken az ország nagyobb részén a felhősebb idő a valószínűbb, míg az északkeleti tájakon naposabb időszakok is lehetnek. Dél, délnyugat felé haladva növekvő eséllyel fordulhat elő eső, zápor. A minimumhőmérséklet 3 és 12 fok között várható, a maximumhőmérséklet 12 és 19 fok között valószínű.

Szombaton az északi, északkeleti megyékben naposabb, szárazabb időre van kilátás. Az ország déli, délnyugati felében a felhősebb idő a valószínűbb, és eső, zápor változatlanul előfordulhat, de az előző napokhoz képest kisebb eséllyel. A hőmérséklet hajnalban 0 és plusz 10 fok között várható a kevésbé felhős, szélvédett északi völgyekben az alacsonyabb értékekkel. Délután 12 és 18 fok között alakulnak a csúcsértékek.

Vasárnap a déli tájakon lehet a több felhő, északabbra haladva pedig a több napsütés. Helyenként (nagyobb eséllyel délen, délnyugaton) előfordulhat eső, zápor. A leghidegebb órákban 0 és plusz 9, délután 13 és 18 fok között alakul a hőmérséklet - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.