Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Június 25. 11:01, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Csaknem kétmillió forint pótdíjat fizetett be egy budapesti bliccelő

Csaknem kétmillió forint pótdíjat fizetett be egy budapesti bliccelő

Közzétette a tavalyi pótdíjbefizetési toplistát a Budapesti Közlekedési Központ (BKK): a csúcstartó az a bliccelő, aki csaknem kétmillió forintot fizetett be.

A BKK csütörtökön azt közölte az MTI-vel, hogy a rekordert 48-szor pótdíjazták, és a befizetések elmulasztása miatt nyolc végrehajtási eljárás indult ellene.

Hangsúlyozták, hogy nemcsak a közlekedési társaságoknak, hanem az utasnak is az az érdeke, hogy minél előbb rendezve legyen a kiszabott pótdíj. Bár a 8 ezer vagy a 16 ezer forintos kezdeti összegek elsőre soknak tűnnek, ennek ellenére nem éri meg halogatni a befizetést.

Nem érdemes abban sem reménykedni, hogy a pótdíjtartozás elévül, ugyanis a BKK, ha kell, bíróságra viszi az ügyeket. Az eddigi pótdíjazási polgári pereket több mint 90 százalékában a BKK nyerte, ezekben az esetekben a pótdíj összegén kívül a per valamennyi költsége is a pótdíjazott utasra hárul.

A második helyezett a listán több mint 1,6 millió forintot, míg a harmadik több mint egymillió forintot fizetett be pótdíjakra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.