Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Október 03. 14:45, hétfő | Sport
Forrás: MTI

Contador nekivágna, ha nem tiltják el

Contador nekivágna, ha nem tiltják el

A 2012-es szezonban is a Tour de France lesz a főversenye a háromszoros győztes Alberto Contadornak, már csak az a kérdés, hogy a spanyol kerékpárost novemberben eltiltják-e vagy sem.

A jelenleg a világ egyik legjobbjának tartott országúti bringás a hétvégén, az El Mundo lapban hozta nyilvánosságra tervezett 2012-es programját, amelyben a Tour mellett a Tirrén-Adria, a katalán, a Pais Vascó-i és a Dauphine Libere körverseny szerepel, és ha bírja erővel, akkor a Vuelta a Espanát is megcélozza.

Contador 2010-ben lebukott, szervezetében klenbuterol nyomaira bukkantak. Először felfüggesztették versenyzői engedélyét, majd hazája szövetsége felmentette, az ügy jelenleg a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) előtt van, amely novemberben dönt. A versenyző ártatlannak vallja magát, és elmondása szerint fertőzött hús miatt akadt fenn a vizsgálaton.

Contador a Tour de France-t 2007-ben, 2009-ben és 2010-ben, a Giro d,Italiát 2008-ban és idén, míg a Vuelta a Espanát 2008-ban megnyerte, és ő volt a világon az ötödik, aki mindhárom nagy háromhetes viadalon diadalmaskodni tudott. (pr)

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.