Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Február 23. 08:30, csütörtök | Belföld
Forrás: Ügyészség

Büntetőfékezett az autópályán, videó felvétel alapján indított eljárást az ügyészség

Büntetőfékezett az autópályán, videó felvétel alapján indított eljárást az ügyészség

30 km/órával lassított le 2 másodperc alatt azért, hogy megleckéztesse a mögötte jövőt - az Egri Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette miatt vádat emelt a hatvan év körüli férfi ellen.

A vád szerint a sértett az M3-as autópályán utolért egy teherautót, amit meg akart előzni. A vádlott a megengedett sebességet túllépve haladt a belső sávban, amikor a sértett megkezdte előtte az előzést. A vádlott ekkor néhány méterre megközelítette a nála lassabban haladó sértettet és villogott rá. Az előzés befejezése után a másik sofőr visszatért a külső sávba, a vádlott pedig 160 km/órára felgyorsított és folytatta az útját.

A sértett gyorsítani kezdett, utolérte a vádlottat, és megközelítette úgy, hogy a követési távolság szabályait nem tartotta be. A vádlott ekkor azért, hogy a másik sofőrt megleckéztesse, hirtelen, 2 másodpercen keresztül fékezni kezdett. A büntetőfékezés során a vádlott sebessége a korábbi kb. 159,3 km/óráról 129,6 km/órára csökkent.

A sértett vészfékezéssel el tudta kerülni az ütközést, azonban a két jármű között csak kb. 2-2,5 méter távolság volt.

A járási ügyészség a közúti közlekedésben résztvevőkre különösen veszélyes, és az utóbbi időben elszaporodott cselekmény miatt – az egyébként büntetlen előéletű vádlottal szemben – felfüggesztett szabadságvesztés, közúti járművezetéstől eltiltás és pénzbüntetés kiszabását indítványozza.

A nyomozó hatóság az eset során felmerült egyéb KRESZ szabályszegések miatt mind a vádlottal, mind a sértettel szemben szabálysértési feljelentést tett.
A cselekményt a sértett fedélzeti kamerája rögzítette.

Címkék: büntetőfékezés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk