Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2016. Április 24. 06:00, vasárnap | Kék hírek
Forrás: mti

Bűncselekmény-erőszak Tizenegy év börtönre ítéltek egy gyermekeit életveszélyesen megsebesítő férfit

Bűncselekmény-erőszak Tizenegy év börtönre ítéltek egy gyermekeit életveszélyesen megsebesítő férfit

Tizenegy év börtönre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte pénteken a Fővárosi Törvényszék első fokon azt a férfit, aki életveszélyesen megsebesítette két alvó gyermekét 2013 novemberében. Az ítélet nem jogerős.

A törvényszék az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntette, könnyű testi sértés vétsége, kiskorú veszélyeztetésének bűntette, valamint folytatólagosan elkövetett zaklatás bűntette miatt ítélték el és szülői felügyeleti jogát is megszüntették.

Ismertették: V. János, a vádlott élettársi kapcsolatban élt az egyik későbbi sértettel, akitől két gyermeke született. A vádlott agresszív viselkedése miatt élettársa bejelentette, hogy elhagyja őt. Ezután a férfi próbálta rábírni a nőt a visszatérésre, a többi között telefonon is zaklatta. Több alkalommal szóban és telefonon is öngyilkossággal fenyegetőzött, később már közös gyermekeik megölésével is fenyegette őt.

V. János 2013 novemberében a nála lévő gyermekeket lefektette aludni, majd másnap hajnalban egy kést vett magához, és mindkét alvó kislányt egy-egy alkalommal hason szúrta, ezután saját magát is megsebezte. A vádlott értesítette a mentőket, akik rövid idő múlva megkezdhették a gyermekek életmentő ellátását. A férfi a bűncselekménnyel maradandó fogyatékosságot okozott mindkét kiskorú gyermekének.

Az ügyész egyetértett az ítélettel, a vádlott három napi gondolkodási időt kért az esetleges fellebbezés bejelentésére, így az ítélet nem jogerős.

A bíróság fenntartotta a vádlott előzetes letartóztatását a bűnismétlés, a bűncselekmény befejezésének veszélye és a nem jogerősen kiszabott szabadságvesztés időtartama miatt a másodfokú eljárás befejezéséig, de legfeljebb az elsőfokú bíróság által kiszabott szabadságvesztés időtartamáig.

Címkék: ítélet, börtön

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.