Városlista
2024. június 24, hétfő - Iván

Hírek

2015. Október 04. 05:00, vasárnap | Külföld
Forrás: MTI

Bulgáriában felére csökkent az illegális bevándorlók száma a kerítés hatására

Bulgáriában felére csökkent az illegális bevándorlók száma a kerítés hatására

A bolgár-török határon megépített kerítés hatására felére csökkent az illegális határátlépők száma - hangzott el az M1 aktuális csatornán szombaton.

A M1 tudósítója, aki a bolgár-török határon fekvő Lesevo térségéből jelentkezett be telefonon, elmondta: 2013-ban még 11 ezer bevándorló kelt át illegálisan a szerb-török határon, a következő évre azonban hatezerre csökkent a számuk, köszönhetően a 33 kilométer hosszan megépült, három méter magas szögesdrót kerítésnek.

A bolgár kormány nemrég döntött a kerítés meghosszabbításáról, mivel év eleje óta mintegy 17 ezer nem regisztrált migránst tartóztattak fel Bulgária határain, valamint az ország belsejében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 21. 12:07, péntek | Külföld

Robbanószerkezettől halt megy egy gyerek Horvátországban

Robbanószerkezettől halt megy egy kilencéves cseh gyerek Horvátországban, az apát letartóztatták közbiztonság elleni súlyos bűncselekmény vádjával - közölte pénteken a Zára (Zadar) megyei rendőrség.

2024. Június 20. 08:02, csütörtök | Külföld

Hőmérsékleti rekordok dőltek meg az Egyesült Államok északkeleti térségét sújtó hőhullám nyomán

Hőmérsékleti rekordok dőltek meg az Egyesült Államok hőhullám által érintett északkeleti térségében, ahol 35 Celsius-fok fölé emelkedett a nappali csúcshőmérséklet szerdán.

2024. Június 17. 13:07, hétfő | Külföld

Lőszerrobbanás egy csehországi katonai kiképző központban, sérültek

Lőszerrobbanás történt hétfő délelőtt Csehországban, az Olmütz (Olomouc) melletti Libavá katonai kiképző központ területén, többen megsérültek - jelentette a cseh hadsereg az X közösségi hálózaton.

2024. Június 14. 07:26, péntek | Külföld

Jens Stoltenberg: a NATO-nak hosszú távú támogatást kell biztosítania Kijevnek

Az észak-atlanti szövetségnek kiszámíthatóságot kell biztosítania Kijev számára azzal, hogy azonnali és hosszútávú támogatás mellett kötelezi el magát úgy a katonai, mint a pénzügyi támogatás terén