Városlista
2021. május 9, vasárnap - Gergely

Hírek

2015. Május 19. 11:38, kedd | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Budavári Zoltán: Nekünk az ötödik hely jutott!

Budavári Zoltán: Nekünk az ötödik hely jutott!

Interjú Budavári Zoltán rallyversenyzővel.

Május 15-17-én került megrendezésre az ISEUM Rallye 2015 Szombathely központtal. Itt Kulcsár Csaba navigált neked.

A szombati napon kétszer teljesítettétek a Farkas erdő szakaszt, ami 16.30 kilométer volt. A rallylive.hu olvastam, hogy sikerült a második gyorson javítani az időtökön, de melegedett a motor. Mitől is, és sikerült a szervizben orvosolni a problémát?

- A második körre úgy vágtunk neki a Farkas erdőnek, hogy nyitottunk a gumik profil vastagságán elől, hátul ennek köszönhetően jobbak voltak a féktávok és a kigyorsítások.

Vasárnap a Szelestei szakaszt háromszor teljesítettétek. A másodikon hét másodperccel jobb időt mentetek, de a harmadikon a második felfutáshoz képest picit több időt töltöttetek a pályán. Romlott esetleg a pálya minősége már?

- A második Szelestei szakaszon szinte hibátlanul mentünk, a harmadik körben sajnos pár kisebb hiba becsúszott leestünk az ideális ívről féktávon, ezért a kigyorsítást lassabban kezdtük ezért sajnos rontottunk.

A vasárnapi szakaszok közül a Szeleste 7-es gyorsot emelted ki, hogy jót autóztatok. Ennyire jó volt az itiner, és a navigátor, vagy te kaptad el jól a fonalat, jó voltak a beállítások esetleg?

- Sikerült minden szempontból jól összerakni azt a szakaszt bárcsak mindig így sikerülne.

Ha összegezni kellene az ISEUM Rallyt, hogy tudnád összefoglalni ezt a Murvás futamot?
- Azt gondolom, ez a rendezvény a sok éves tapasztalatnak is köszönhetően jól sikerült. Nekünk az ötödik hely jutott ezen a futamon.

Legközelebb hol találkozhatunk veletek?
- A következő futam számunkra a Székesfehérvár rally lesz.
Támogatóink segítségét köszönjük: AquaprofitZrt., Morsimp Kft., Méta Hungary Kft., Vitalspa, Eurosense, GarAgent kft., Scale.

Címkék: autósport, rali, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 08. 11:17, szombat | Sport

Korda Racing már a Rallycrossban is

A rallysport, a motoros enduro és a motocross szakágak mellett az idei versenyszezonban a rallycross szakágban is saját csapatot indít a Korda Racing, három fiatal versenyzővel a magyar bajnoki futamokon.

2021. Május 06. 17:09, csütörtök | Sport

F4-es Dávid az F3-as Góliátok között

Bár a Gender Racing Dávidját Berta Benjáminnak hívják, de az ősi bibliai történetet majdnem teljesen tökéletesen ültette át a mai autósportban a fiatal versenyző a GRT idei második versenyére a legendás Monza-i pályán.

2021. Május 01. 13:57, szombat | Sport

Monzában folytatja a Gender Racing

A Hungaroringen megrendezett évadnyitót követően az olasz Forma1 GP futamnak otthont adó legendás versenypályán száll harcba a csapat Monzában az osztrák Drexler Formel Cup és a Topjet F2000 Italian Trophy mezőnyében.

2021. Április 30. 12:59, péntek | Sport

Jól éreztük magunkat a versenyen, amíg mentünk!

Kronome Ákosék jól kezdték a Boldogkő ralit, de a technika ördöge közbeszólt.