Városlista
2024. június 3, hétfő - Klotild

Hírek

2014. Április 04. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Brüsszelben és Londonban is bemutatják az Aura című magyar ifjúsági sci-fit

Brüsszelben és Londonban is bemutatják az Aura című magyar ifjúsági sci-fit

Brüsszelben és Londonban is bemutatják az Aura című magyar ifjúsági sci-fit, amelyet Budapesten április 20-án láthat először a közönség.

Mint a film alkotói az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményükben felidézik, az alacsony költségvetéssel, állami támogatás nélkül forgatott játékfilmet február 15-én mutatták be Dunaújvárosban. A nemzetközi premier márciusban volt Görögországban, a Horrorant Film Festivalon.
Az Aura bekerült az Európa legnagyobb sci-fi, horror és fantasy fesztiváljának számító Brussels International Fantastic Film Festival versenyprogramjába, így - az előzetes program szerint - április 12-én Brüsszelben is láthatja a közönség. Ezt követően az alkotás London felé veszi útját, ahol az április 24-én kezdődő Sci-Fi London Film Festival programjában szerepel.
A budapesti közönség április 20-án láthatja Bernáth Zsolt rendezését a Tabán moziban megrendezendő magyar filmes programsorozat keretében, ezt követően pedig a Puskin mozi műsorán lesz látható.
A közleményben kitértek arra is, hogy az Aura alkotógárdájának előző munkája, a Sherlock Holmes nevében című ifjúsági kalandfilm az április 24. és május 2. között megrendezendő Dubai Children's International Film Festival programjában szerepel. Az alkotók szándéka szerint ezzel ér véget a film kétéves fesztiválkörútja, amelynek során az ifjúsági mozit 14 ország 15 filmfesztiválján mutatták be, és Stockholmban tavaly elnyerte a legjobb ifjúsági filmnek járó díjat.

Címkék: Kultúra-film

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 03. 10:36, hétfő | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: újabb Leopard harckocsikkal erősödik a Magyar Honvédség

Újabb két Leopard 2A7HU típusú harckocsi, illetve vezetői oktatójármű érkezett a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz a napokban

2024. Június 03. 10:33, hétfő | Belföld

Lassú növekedést jelez a májusi beszerzésimenedzser-index

A beszerzésimenedzser-index (BMI) szezonálisan kiigazított májusi értéke: 51,8. Májusban a válaszadók az előző hónaphoz képest lassú bővülésről számoltak be.

2024. Június 03. 10:32, hétfő | Belföld

Nagy a torlódás az M1-esen Győrnél

Nagy a torlódás az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, Győr térségében terelés bontása miatt - közölte az Útinform hétfő délelőtt a honlapján.

2024. Június 03. 06:00, hétfő | Belföld

A hét elején még sokfelé várható eső, majd naposra és szárazra fordul az időjárás

A hét első napjaiban még többfelé kell záporra, zivatarra és akár jelentős mennyiségű esőre számítani, de szerdától szárazabbra és melegebbre fordul az időjárás, és 30 Celsius-fok fölé emelkedik a csúcshőmérséklet