Városlista
2022. december 5, hétfő - Vilma

Hírek

2012. Március 14. 07:21, szerda | Sport
Forrás: BoxingONE

BoxingONE nyitány: újonc a kétszeres bajnok ellen

BoxingONE nyitány: újonc a kétszeres bajnok ellen

Pénteken máris rajtol a BoxingONE Championship – közép-európai amatőr ökölvívó csapatbajnokság 2012-es évada. A B1-ben immáron hat ország nyolc csapata verseng a végső győzelemért.

A nemzetközi megmérettetés az évek alatt komoly rangot vívott ki magának hazai és nemzetközi szinten egyaránt, a kontinens egyik legerősebb csapatbajnokságaként tartják számon a szakemberek. A résztvevő országok száma folyamatosan nő, az idén Szerbia reprezentánsa, a Spartak Szabadka kapcsolódik be a sorozat küzdelmeibe, míg a román Arad Motorul 2012-ben nem indul.

Így a BoxingONE ligában összesen már hat ország (Magyarország, Szlovákia, Románia, Szerbia, Csehország és Lengyelország) legjobbjai mérkőznek egymással, pontosabbam két négyfős csoportban. A vajdasági csapat indulása miatt a szervezők minimális változtatást eszközöltek a csoportbeosztáson.

Csoportbeorsztás – 2012
Group A
Prostejov BULLS (Czech Rep.)
RY-KI GIZZLIES (Poland)
Galanta KIDS (Slovakia)
Patent GLADIATORS (Hungary)

Group B
Debrecen THUNDERS (Hungary)
Komarno SHARKS (Slovakia) – címvédő
Timisoara LIONS (Romania)
SPARTAK Subotica (Serbia) – újonc

Pénteken a „B”-jelű csoportban már meg is kezdődnek a küzdelmek, méghozzá az újonc Szabadka otthonában, ahová a bajnokság rekordcsapata, a kétszeres aranyérmes Debrecen Thunders látogat el. A szerbiai alakulatról meglehetősen kevés az információ, annyi biztos, hogy a klub vezetőedzője egyben a korosztályos válogatottakat is irányítja, vagyis fiatal tehetségekkel, és valószínűleg rutinos vendégbokszolókkal állhat fel a Spartak. A debreceniek elnöke, Szabó Sándor is erre számít.

- Nem sok szabadkai öklözőt ismerünk, ezért szinte biztos vagyok benne, hogy idegenlégiósokkal erősítenek. A szerbek nem szeretik az áldozati bárány szerepét játszani, nehéz ellenfélre, nagy mérkőzésre számítok – foglalta össze gondolatait a DVSC elnöke.

A Debrecen - Deél István és Rácsai András edzők vezetésével - keményen készültek a szabadkai derbire. S bár Szabó Sándor elnök leigazolta a B1-küzdelmeire a hajdúsámsoni olimpikont, Varga Miklóst is, a sportoló az első mérkőzésen nem állhat rendelkezésükre, mivel WSB-csapata, a Milano Thunder számít rá az elődöntőben. Azért így sem lesznek gyengék…

- Igen, számít, hogy Varga Miki (60kg) nem bokszolhat, de majd később – mondta Szabó Sándor. –A felnőtt Európa-bajnokra, Bacskai Balázsra (69kg) azonban számíthatunk, ő is minket erősít az idényben. Akárcsak Görbics Gabi (64kg), ő már szinte debreceninek tekinthető. Saját nevelésű öklözőink továbbra is főszerepet kapnak, 56 kilóban Kalucza Norbert bokszol, Török Jani betegsége miatt Hinger Gábor lép ringbe 60 kilóban, 75-ben Török Feri, a 81 kilogramm Nagy Péteré, a 91 kiló Deél Szabié. Mint mondtam, nehéz mérkőzésre számítok, de természetesen győzni megyünk Szabadkára. B1-hagyományaink köteleznek, az idén sem mondunk le arról, hogy a legjobbak között végezzünk.

A csapatok az alapszakasz során, a csoporton belül, oda-vissza megmérkőznek egymással, ahonnan az első két gárda jut be a rájátszásba. A liga hivatalos weboldala a www.boxingone.com címen érthető el, ahol friss hírek, fotók, videók mellett eseménynaptár is várja az érdeklődőket.

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 01. 19:50, csütörtök | Sport

Váratlan fordulat a Zemplén Ralin

Beszélgetés Dominik GT-vel a Therwoolin VIII. Zemplén rally után.

2022. November 30. 17:56, szerda | Sport

Maradt a bronz, de az is szépen csillog!

Határ Attilának a Therwoolin VIII. Zemplén Rally-ra a V&CS Racing Kft. bérelte a C2R2 versenyautót,

2022. November 30. 17:54, szerda | Sport

Szerintünk egy remek futam volt!

Villáminterjú Kronome Ákos autóversenyzővel a Therwoolin VIII. Zemplén Rally után.

2022. November 29. 19:36, kedd | Sport

Benyó Máté minden szinten előlépett, jövőre csúcsra érne a Peugeottal

A Korda Racing egyik vezérpilótája ismét második helyen végzett a 2022-es Rallycross Magyar Bajnokság Supercar kategóriájában,