Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2014. November 13. 17:02, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Beutazási tilalom - Külügyi államtitkár: nincs érdemi információ az amerikai nagykövetségtől kapott dokumentumban

Beutazási tilalom - Külügyi államtitkár: nincs érdemi információ az amerikai nagykövetségtől kapott dokumentumban

Semmilyen érdemi információ sincs abban a dokumentumban, amelyet az amerikai nagykövetség egyik munkatársa adott át a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak (KKM) - mondta Magyar Levente gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Az államtitkár az Országház előtt beszélve bemutatott egy kétoldalas dokumentumot, amelyet - mint mondta - a múlt héten az amerikai külképviselet egy beosztott diplomatája adott át a tárcának "a kitiltási ügy mögött húzódó állítólagos bizonyítékok gyanánt". Ezen semmilyen pecsét, hitelesítés vagy dátum nem szerepel - közölte.
Magyar Levente szerint a dokumentum semmivel sem tartalmaz többet, mint amit eddig is tudtak, nincsenek benne hiteles, bizonyító erejű információk, amelyek alapján a magyar kormány meg tudná vizsgálni "az állítólagos korrupciós ügyeket".
Az államtitkár közölte: még csütörtökön nyilvánosságra hozzák a szóban forgó dokumentumot, kiegészítő megjegyzéseikkel együtt. A dokumentum "formai komolytalanságát csak a tartalmi komolytalansága múlja felül" - jelentette ki.
Magyar Levente arra is kitért: ha felmerül annak a gyanúja, hogy valóban a minisztériumtól szivárogtatták ki, hogy az amerikai nagykövetség egyik munkatársa átadott egy dokumentumot a tárcának, akkor megteszik a szükséges lépéseket.
Kerék-Bárczy Szabolcs, a DK elnökségi tagja csütörtökön úgy nyilatkozott, hogy a párt értesülései szerint múlt csütörtökön a KKM-ben az amerikai nagykövetség képviselői átadták azokat az információkat, amelyek alapján beutazási tilalmi listára tettek hat vezető magyar kormánytisztviselőt. Mint mondta, erről egy magyar külügyminisztériumi forrásból értesültek.
Kerék-Bárczy Szabolcs azt kérte, hogy vagy a múlt csütörtöki találkozó jegyzőkönyvét vagy az amerikaiak által átadott információkat hozzák nyilvánosságra. Azt is firtatta, a kormány indított-e vizsgálatot az amerikaiak által múlt csütörtökön átadott információk alapján.

Címkék: beutazási tilalom

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;