Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Október 01. 07:13, szombat | Külföld
Forrás: OrientPress

Betöltötték a bécsi álomállást: megvan a kerékpárosügyi megbízott

Betöltötték a bécsi álomállást: megvan a kerékpárosügyi megbízott

November 1-jén kezdi meg munkáját a bécsi kerékpárosügyi megbízott, akit több mint négyszáz jelentkező közül választottak ki.

Martin Blum az Osztrák Közlekedési Klubtól (VCÖ) érkezik a Bécsi Városházához, hogy kerékpárosügyi megbízottként mozdítsa előre a kerékpáros közlekedés ügyeit az osztrák fővárosban.

Feladata a biciklis közlekedés népszerűsítése, rendezvények szervezése és a kerékpáros közlekedés javítását célzó ötletek és koncepciók összegyűjtése, illetve kidolgozása. Meghallgatja a kerékpáros szervezetek javaslatait, összekötő kapocsként funkcionál a városvezetés és a bringás társadalom között valamint kapcsolatot épít ki a város vállalkozásaival, oktatási- és kulturális intézményeivel.

Az osztrák főváros célja ugyanis, hogy 2015-re megduplázza, vagyis 12 százalékra növelje a kerékpáros közlekedés arányát. Martin Blum mindezt úgy szeretné elérni, hogy közben ne veszítsék szem elől a közlekedés többi résztvevőjét sem. „Azt szeretném, ha Bécsben még többen szállnának át biciklire, ha a kerekezés igazán népszerűvé válna és eleven kerékpáros kultúra alakulna ki.” Blum egyébként egy darabig maga is kerékpáros futárként dolgozott Grazban.

Munkájában Susanne Reichard korábbi néppárti kerületi polgármester és a zöldpárti Peter Eschberg támogatja. Előbbi a kerületekkel való kapcsolattartásért, utóbbi a rendezvényszervezésért felel majd. A kerékpáros infrastruktúra kiépítéséért felelős kerékpárosügyi koordinátor, Franz Blaha személye és feladatköre változatlan marad.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.