Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2011. Július 13. 07:21, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Beindult a Szentendrei Nyár

Beindult a Szentendrei Nyár

Idén 51. alkalommal rendezik meg Szentendre hagyományos nyári fesztiválját Szentendrei Nyár címmel.

Kiállítások, koncertek és színi előadások is várják az érdeklődőket. A programsorozat a „Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva” című, többnapos rendezvénnyel zárul augusztus 28-án.

Július 8-án, pénteken az Anconai szerelmesek című darabbal vette kezdetét az egy hónapos rendezvénysorozat, amely megalkotói, és a mostani működtetők szándékai szerint is a kultúra majd' minden rétegéből kínál programokat.

A sorozat gerince a Szentedrei Teátrum előadássorozata. A színházkedvelő közönség könnyen megtalálhatja kedvencét, hiszen műsoron lesznek vígjátékok, prózai darabok, gyermekműsorok és táncszínházi darabok is. Ezeket az ország legkiválóbb társulatai prezentálják a nagyérdeműnek.

A zene szerelmeseinek sem kell csalódniuk, hiszen koncertek széles választéka várja őket is, ha a városba utaznak. Július 29-én jazzfesztivál, augusztus 14-én a „Vidám nyáresti koncert” című egyveleg, Szent István király ünnepén pedig Szentendre Város Fúvószenekara ad ünnepi koncertet. Ezek mellett minden szombat este új zenei élmények várják az érdeklődőket a Barcsay-udvarban.

A minőségre garancia, hogy 2009 decemberében a Magyar Művelődési Intézetben az elsők közt kapta meg a programsorozat a Kiváló Minősítésű Művészeti Fesztivál címet.

További információ és a részletes program a linkre kattintva elérhető.

OrientPress Hírügynökség
Kép: Szentendrei Nyár és Teátrum weboldala

Címkék: fesztivál

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;