Városlista
2024. április 12, péntek - Gyula

Hírek

2024. Február 20. 06:00, kedd | Bulvár

Bámészkodók miatt alakult ki komoly dugó az M1-esen - Videó

Bámészkodók miatt alakult ki komoly dugó az M1-esen - Videó

Míg az egyik oldalon baleset miatt torlódtak fel a járművek, addig a másikon a bámészkodók okoztak fennakadást.

Két baleset is volt az M1-en pénteken, ráadásul mindkettő a Hegyeshalom felé vezető oldalon. Sokan a főváros felé haladók közül, az egyik baleset mellé érve elkezdtek lassítani, majd videózni. A lassítások miatt úgynevezett fantomdugó alakult ki, valós ok nélkül előbb lelassult, majd megállt a pálya forgalma Budapest felé - írja az autópályafenttartó MKIF Zrt. közösségi oldala.

Az alábbi videóban mutatunk előbb egy autóból készült videót, közvetlenül utána pedig a forgalomfigyelő kamerákon a folyamat is látható, ahogyan emiatt belassul a pálya.

- Sokan nem mérik fel a helyzetet, hogy ezzel balesetveszélyes helyzetet idézhetnek elő,mert a balesetre figyelnek. Adott esetben előfordulhat, hogy az előtte lévőnek műszaki hibája lesz, nem tud olyan gyorsan reagálni rá. Ott az újabb baleset.

- A másik, amibe nem gondolnak bele, hogy súlyos sérült is lehet a balesetnél. Valakinek az édesanyja, édesapja, nagymamája, nagypapája, gyermeke fekszik ott. Egyikünk sem szeretné viszontlátni a családtagját ilyen kiszolgáltatott állapotban a social media felületeken. Tiszteljük meg a másik embert!

- Ne videózzunk, ne bámészkodjunk, egyrészt mert balesetveszélyes, másrészt kegyeleti, erkölcsi okokból is aggályos!

ℹ️ A videóban bal oldalon, a második baleset előtti kiterelés, míg a jobb oldalon a Budapest irányába haladó forgalom és a fantomdugó látható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára