Városlista
2021. december 6, hétfő - Miklós

Hírek

2012. Január 27. 14:07, péntek | Kék hírek
Forrás: mno.hu/MTI

Azzal fenyegetett, hogy ha nem adnak pénzt, ölni fog

Azzal fenyegetett, hogy ha nem adnak pénzt, ölni fog

Zsarolás és más bűncselekmények miatt indult eljárás egy fóti férfi ellen, akinek lakásán nagyobb összegű készpénzt, kábítószergyanús anyagokat és fegyvereket is lefoglaltak.

A férfit előzetes letartóztatásba helyezték – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-vel.

Kovács Viktória elmondta, hogy a rajtaütést egy dunakeszi férfi feljelentése előzte meg. A férfi arról tájékoztatta a rendőrséget, hogy őt és barátnőjét január első napjaiban a 26 éves fóti férfi bántalmazta, illetve azzal fenyegette meg, hogy ha a részükre kölcsönadott kétszázezer forint helyett nem adnak vissza egymillió forintot, akkor megöli őket és családjukat.

A sértett január 23-án egy hipermarket éttermébe hívta a fenyegetőző férfit, megígérve neki: ott kiegyenlíti „tartozását”, ám a zsaroló férfit már a parkolóban elfogták a Pest megyei rendőrség felderítő osztályának nyomozói és a Terrorelhárítási Központ munkatársai – fűzte hozzá a szóvivő. Közölte: a férfi lakásán tartott házkutatás során kábítószergyanús anyagokat, nagyobb összegű készpénzt és feltehetően fegyvereket foglaltak le, amelyeket szakértő vizsgál majd.

Az elfogott férfi a bántalmazás tényén kívül azt is elismerte, hogy barátnőjével együtt drogozott – mondta a szóvivő. A nyomozók jelenlegi adatai szerint az elkövetőnél talált kábítószer egy része a sértettől származik, aki ellen (csakúgy mint a többi érintett ellen) visszaélés kábítószerrel vétsége miatt indult eljárás – magyarázta Kovács Viktória.

A fóti férfi előzetes letartóztatását zsarolás és más bűncselekmények miatt a napokban rendelte el az illetékes bíróság, az ügy további részleteit igazságügyi fegyverszakértő, valamint toxikológus szakértő bevonásával vizsgálják – közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 06. 11:01, hétfő | Kék hírek

Több mint hatszáz határsértő ellen intézkedtek a rendőrök

Hatszázötvennégy határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

2021. December 06. 06:00, hétfő | Kék hírek

Halálos baleset történt Sárszentágotánál

Halálos közlekedési baleset történt a 63-as főúton Sárszentágotánál vasárnap délután, a helyszínelés idejére a főutat teljes szélességében lezárták - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

2021. December 05. 16:31, vasárnap | Kék hírek

7 év börtön elől menekült, fejvadászok kapták el

Az 56 éves szlovák állampolgárságú férfit a magyar fejvadászok fogták el.

2021. December 05. 09:03, vasárnap | Kék hírek

Rendőrkézre került az agresszív potyautas

A szegedi rendőrök elfogtak egy 22 éves helyi férfit, aki erőszakosan viselkedett a jegyvizsgálókkal a 2-es számú villamoson, egy utast pedig bántalmazott is.