Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Január 27. 14:07, péntek | Kék hírek
Forrás: mno.hu/MTI

Azzal fenyegetett, hogy ha nem adnak pénzt, ölni fog

Azzal fenyegetett, hogy ha nem adnak pénzt, ölni fog

Zsarolás és más bűncselekmények miatt indult eljárás egy fóti férfi ellen, akinek lakásán nagyobb összegű készpénzt, kábítószergyanús anyagokat és fegyvereket is lefoglaltak.

A férfit előzetes letartóztatásba helyezték – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-vel.

Kovács Viktória elmondta, hogy a rajtaütést egy dunakeszi férfi feljelentése előzte meg. A férfi arról tájékoztatta a rendőrséget, hogy őt és barátnőjét január első napjaiban a 26 éves fóti férfi bántalmazta, illetve azzal fenyegette meg, hogy ha a részükre kölcsönadott kétszázezer forint helyett nem adnak vissza egymillió forintot, akkor megöli őket és családjukat.

A sértett január 23-án egy hipermarket éttermébe hívta a fenyegetőző férfit, megígérve neki: ott kiegyenlíti „tartozását”, ám a zsaroló férfit már a parkolóban elfogták a Pest megyei rendőrség felderítő osztályának nyomozói és a Terrorelhárítási Központ munkatársai – fűzte hozzá a szóvivő. Közölte: a férfi lakásán tartott házkutatás során kábítószergyanús anyagokat, nagyobb összegű készpénzt és feltehetően fegyvereket foglaltak le, amelyeket szakértő vizsgál majd.

Az elfogott férfi a bántalmazás tényén kívül azt is elismerte, hogy barátnőjével együtt drogozott – mondta a szóvivő. A nyomozók jelenlegi adatai szerint az elkövetőnél talált kábítószer egy része a sértettől származik, aki ellen (csakúgy mint a többi érintett ellen) visszaélés kábítószerrel vétsége miatt indult eljárás – magyarázta Kovács Viktória.

A fóti férfi előzetes letartóztatását zsarolás és más bűncselekmények miatt a napokban rendelte el az illetékes bíróság, az ügy további részleteit igazságügyi fegyverszakértő, valamint toxikológus szakértő bevonásával vizsgálják – közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.