Városlista
2021. október 22, péntek - Előd

Hírek

2012. Január 31. 07:43, kedd | Kék hírek
Forrás: mno.hu/MTI

Azt mondta neki: ez a kis tévé többet ér, mint te

Azt mondta neki: ez a kis tévé többet ér, mint te

Baltával támadt apjára egy férfi tavaly júliusban Szelevényen, az ügyben hétfőn kezdődött meg a büntetőper a Szolnoki Törvényszéken.

Az emberölés kísérlete miatt bíróság elé állított, 26 éves vádlott már korábban is bántalmazta a szüleit, emiatt börtönbüntetést kapott.

A vádirat szerint a többszörösen elítélt C. László – aki a bíróságon nem kívánt vallomást tenni – az említett büntetéséből szabadult feltételesen 2010 decemberének a végén. A szülők az erőszakos magatartása miatt nem akarták a házba visszafogadni, pár hét elteltével mégis megengedték, hogy fiuk beköltözzön. A fiatal férfi változatlanul alkoholizáló életmódot folytatott, a szüleivel ittasan többször veszekedett, s ezek során bántalmazta őket.

A vádlott tavaly július 21-én délután is részegen ment haza, s a ház szobájában az apjára támadt azzal, hogy miért dugják el előle a rendes ételt. A férfi többször megütötte az ágyon ülő apja arcát, majd térddel állon rúgta őt, és a mobiltelefonjával megütötte a fejét. A megtámadott ember megpróbált menekülni, ekkor azonban C. László „lefejelte”. Eközben a vádlott folyamatosan szidalmazta apját, majd „mindjárt megöllek!” kiáltással kirohant, és egy jól élezett baltával tért vissza; azzal kétszer nagy erővel a sértett feje irányába suhintott, de apjának az ütéseket kisebb sérülések árán sikerült kivédenie. A balta a földre esett, azt a vádlott anyja felkapta, kivitte a lakásból, majd segítségért szaladt. A vádlott ezután felkapta a dohányzóasztalt, azzal próbálta meg az apját két alkalommal megütni, de elvétette, a bútor mindkétszer a földhöz csapódott, és széttört. Ezután C. László távozott a helyszínről.

Az apa a bíróság előtt tett tanúvallomásában azt mondta, hogy az őt és feleségét ért korábbi bántalmazások miatt nem tettek feljelentést, a tavalyi esettel azonban „betelt a pohár”. Fiát úgy jellemezte, hogy az ittasan nagyon agresszív. Mint felidézte, amikor a fia a szobában lévő televíziót is hozzá akarta vágni, meggondolta magát, letette a készüléket, és azt mondta neki: „Ez a kis tévé többet ér, mint te”.

A tárgyalás március 7-én folytatódik.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 21. 11:06, csütörtök | Kék hírek

Valami bűzlött egy szolnoki utcában

A szolnoki rendőrök felszámolták a családi háznál kialakított kannabiszültetvényt.

2021. Október 20. 16:07, szerda | Kék hírek

Drogdíler családra csaptak le a rendőrök

Két helyszínen csaptak le egyszerre a nyomozók, akik elfogták a kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítható családot.

2021. Október 20. 10:50, szerda | Kék hírek

Detroitban fogtak el egy magyar bűnözőt

Detroitban fogtak el egy költségvetési csalás miatt keresett magyar férfit - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda szerdán a police.hu oldalon.

2021. Október 19. 15:05, kedd | Kék hírek

Itallapról lehetett kérni a szexuális szolgáltatásokat a füredi bordélyban

Vádat emeltek egy Balatonfüreden bordélyházat üzemeltető férfi és tizennyolc társa ellen - közölte a Veszprém Megyei Főügyészség vezetője kedden az MTI-vel.